Thaiföld.

Thaiföld ezeket a speciális igényű turistákat próbálja bevonzani

A célállomásként szolgáló esküvők és egzotikus nászutak növekvő népszerűségét kihasználva Thaiföld azt reméli, hogy növelheti idegenforgalmi bevételeit azáltal, hogy a tehetős indiai csoportokat célozza meg.


A fehérhomokos strandjairól és éjszakai életéről híres Thaiföld reméli, hogy a több milliárd dolláros indiai esküvői ipar „felhalmozott keresletét" ki tudja használni – mondta a Reutersnek adott interjújában Siripakorn Cheawsamoot, a Thaiföldi Turisztikai Hatóság helyettes kormányzója.

Az elmúlt két év adatai azt mutatják, hogy sok indiai pár megházasodott, de nem találtak nászutas helyszínt, ezért elhalasztották az esküvőt, mert a tengerentúlon, többek között Thaiföldön akarták megtartani a lagzit

– mondta Siripakorn Cheawsamoot.

Cheawsamoot elmondta, hogy a Thaiföldön tartott indiai esküvők mintegy 60 százaléka indiai lakosokhoz volt köthető, míg a fennmaradó rész pedig tengerentúl élő indiai családokat takar, ezért a thaiföldi turizmus képviselői Mumbaiban és Újdelhiben bővítik az esküvőszervezőkkel való partnerséget.

Cheawsamoot arra számít, hogy a turisták idén legalább fejenként 48 000 thati bahtot (526 ezer ft) költenek majd utazásonként, 2023-ban pedig reményei szerint ez a szám 50 000 bahtra (550 ezer ft) emelkedik, amit más, magas költésű szegmensek, például az orvosi turizmus és a Thaiföldön távmunkában dolgozók is segítenek.

A kormány emellett októbertől kezdve néhány turista vízumot 15-ről 30 napra hosszabbít meg, mivel az utazók viselkedése a drága repülőjáratok és a limitált mennyiségű szabad hely miatt a hosszabb tartózkodás felé fordul.

Forrás: Travel Daily


A figyelmetekbe ajánljuk