nő pohár vizet iszik

Nem szereted a vizet? Ezzel a 4 egyszerű módszerrel ez megváltozhat

A hidratáltság fenntartása az egészségünk egyik legfontosabb összetevője. Sokan azonban nem figyelnek a megfelelő folyadékbevitelre. A jó hír azonban az, hogy számos más módszer is létezik, amely segíthet a hidratáltság megőrzésében.


Adj hozzá friss gyümölcsöt!

Adj a vizedhez néhány szelet lime-ot, citromot, bogyós gyümölcsöket, ananászt vagy narancsot, hogy természetes ízeket kapj. Ha a palackot hűtőben tartod, a gyümölcsök körülbelül három napig frissek maradnak.

Ez is érdekelhet: A víz világnapja – rövidesen nem lesz mit ünnepelni

​Mielőtt bármit eszel, igyál egy pohár vizet!

Állítsd fel magadnak azt a szabályt, hogy minden nassolás vagy étkezés előtt kötelező meginnod egy pohár vizet. Ha pedig tényleg betartod ezeket a kis szabályokat, meglátod, hogy szinte automatikusan csinálni fogod, anélkül, hogy gondolkodnod kellene rajta, vagy egyáltalán nagy erőfeszítést tennél érte.

Alkalmazások

Az olyan ingyenes alkalmazások segítségével, mint a Daily Water, könnyen (és szórakoztatóan) nyomon követheted, hogy hány litert ittál egy nap. De segíthet az is, ha mindig magunknál tartunk egy flakon vizet, esetleg még pluszban egy fémszívószálat is, amellyel élvezetesebb az ivás.

Ez is érdekelhet: 6 állítás a citromos víz hatásairól − megmondjuk, igazak-e

A válasz mindenre: víz

Mindannyian teszünk bizonyos dolgokat minden nap: felkelünk az ágyból, lefekszünk, fogat mosunk, reggelizünk, elmosogatunk, sétálunk, stb. Alapvetően, ha minden ilyen átmenetet víziváshoz kötünk, mielőtt észrevennénk, máris elérjük a céljainkat. Felkelni egy sétára? Igyál egy pohár vizet. Ebédelni mész? Igyál vizet. Elhagyod a házat? Igyál vizet. Hazaértél? Igyál vizet. Mész a postára? Leülsz videojátékozni? Átmész a könyvedért, majd leülsz a kanapéra olvasni? Igyál vizet!

A figyelmetekbe ajánljuk