Egy friss felmérés résztvevői az egyik legmegosztóbb hazai fogást választották a legrosszabbnak, írja a Vince.
Az angol nyelvű TasteAtlas ízek, ételek, helyi hozzávalók és autentikus éttermek enciklopédiájaként definiálja magát. Adatbázisukban több, mint 10 ezer étel és ital található meg – ezek mindegyikét egy térképen is elhelyezték a könnyebb átláthatóság érdekében. Az oldal regisztrált tagjai pontozhatják az egyes ételeket aszerint, hogy mennyire szeretik őket, a szerkesztőség pedig időről időre megjelentet egy-egy ranglistát a beérkezett vélemények alapján.
Ez is érdekelhet! Megfáztál? Ez a kínai wonton leves szinte gyógyír lesz – recept!
A legutóbb arra voltak kíváncsiak, mit tartanak az olvasóik a legrosszabb magyar ételnek – összesen 45 általuk magyarnak tekintett fogásra lehetett szavazni.
Az biztos, hogy a végeredmény meglepő: nem a még általunk is sokszor bizarrnak tartott pacal vagy éppen a világ más tájain tulajdonképpen ismeretlen főzelék végzett az élen, hanem a mákos tészta.
Fotó: Shutterstock
Némi öröm az ürömben, hogy még a legrosszabb pontszámú magyar étel is eléri a 3,1 pontos átlagot a maximális 5-ből, így helyesebb lenne a „legkevésbé kedvelt” fogásra hivatkozni. Úgy tűnik, nincsen kifejezetten rossz véleménnyel róla az oldal közönsége, egyszerűen csak nem ez a kedvencük.
Ha tovább olvasnál: 5 mártás, amit minden kezdő szakácsnak ismernie kell
A cikk egyébként azt is megemlíti, hogy egyáltalán nem biztos, hogy magyar fogásról van szó. Az kétségtelen, hogy a mákos tészta Közép-Európából indult útjára, de hogy pontosan honnan, az nehezen visszafejthető: ugyanúgy fogyasztják Csehországban és Szerbiában is.