Újra bebizonyosodott, hogy a magyar ízek a világ legjobbjai között vannak. A húsos ételeinknek pedig nincs párja.
Eddig sem volt vita arról, hogy a magyar konyha a világ legjobbjai között van. A konyhakultúránk több mint ezer évében volt időnk megtalálni a legjobb hozzávalókat és a legfinomabb ízeket. A Magyarországra látogatóknak szinte az első dolga, hogy megkóstolják a világhírű gulyáslevesünk, majd levezetésnek egy hasonlóan könnyed, fűszeres második ételünket is.
Úgy látszik elnyerte a külföldiek tetszését a magyar koszt, hiszen a Tasteatlas oldala most közzétette több mint 60 ezer szavazat alapján a világ legjobb 100 fogását, ahol a legjobbak között vagyunk.
A lista többek között olyan kategóriákból áll, mint a hagyományos ízek, desszertek, tésztafélék, vegetáriánus fogások, levesek, mártások vagy húsos ételek – és egyáltalán nem szerénykedhetünk.
Az összesített rangsorban a magyar konyhát a 20. legjobbnak sorolták a világon.
Ehhez a helyezéshez nagyban hozzájárultak olyan kedvencek, mint a már említett gulyás vagy a paprikás csirke, amik a 39. és a 88. helyen végeztek a hagyományos nemzeti ételek kategóriájában.
A bizonyíték arra, hogy a konyhánk nem csupán a nehéz, húsos és fűszeres ételekben kiemelkedő, azt jól mutatja a desszerteknél elért helyezéseink:
a zserbó az 5. helyet szerezte meg és mellé felfért a 100-as listára a krémes és a somlói galuska is.
És a legnagyobb sikert a végére tartogattuk, ugyanis a hússal készült kategória abszolút győztese a töltött káposzta lett, megelőzve ezzel a világ számos különlegességét. Nyugodtan érezhetjük magunkat szerencsésnek, hogy amíg másoknak országokat kell átutaznia a nyertes töltött káposztáért, addig mi vasárnaponként találkozhatunk vele a családi ebédeken.
Itt böngészhetjük a további helyezetteket, illetve, hogy melyik étteremben készítik el őket a szavazók szerint a legjobban.