víz alatti drón

Egy használt autó árát kellene kifizetnünk, mégis megvennénk ezt a víz alatti drónt

Ha eddig azt hittük, hogy egy drón jó képeket csinál a levegőben, akkor nézzük meg, mire képes egy a tenger alatt.


A víz alatti drónokat fejlesztő Qysea az új FiFish V6 Expert modellel bővíti kínálatát, írja a Robb Report a New Atlas cikke alapján. A márka legújabb gépe csúcstechnológiával van felszerelve, és lényegében minden olyan tartozékkal rendelkezik, amelyre szükség lehet, hogy egy tökéletes felvételt készítsen a tulajdonos még a legnehezebben megfogható tengeri élőlényekről is.

A vállalat legújabb ajánlata lényegében a Fifish V6 felturbózott változata. A két drón ugyanazokkal az alapfunkciókkal rendelkezik, többek között hat hajtólapáttal a 360 fokos mozgás érdekében, amely 100 méter mélyre képes merülni másodpercenként 1,5 méteres sebességgel.

Ami igazán megkülönbözteti a FiFish V6 Expertet, az a teljesen fekete színösszeállítás, a strapabíróbb test és – ami talán a legfontosabb – a nagyobb kapacitású, 156 Wh-s lítium akkumulátor (az alapmodell csak 97 Wh-t kínál), amely lehetővé teszi, hogy akár öt órán át működjön egyetlen töltéssel. Ha ennél is több időt szeretnénk a mélyben, akkor opcionálisan szárazföldi tápegység is rendelkezésre áll.

A Qysea nem fejlesztette tovább a kamerát a legújabb drónján, mivel az már eddig is szinte tökéletes volt. Akárcsak az alapmodellnél, itt is van 4K-s videórögzítés, akár másodpercenként 30 kép/mp sebességgel, amely bőven elegendő egy víz alatti felvételhez.

A fotózási beállítások két változtatása egy fényesebb, 6000 lumenes LED-es reflektor és egy cserélhető 128 GB-os SD-kártya, amelyet ki lehet pattintani, ha képeket vagy videót akarunk átvinni egy másik eszközre.

A legnagyobb különbség a két drón között azonban az új interfész rögzítése. A funkcióval mindenféle opcionális eszközt, például robotkart, hidrofont vagy mini körfűrészt lehet csatlakoztatni. A Qysea oldalán több mint 20 különböző eszköz közül lehet választani.

A FiFish V6 Expert már megvásárolható egyébként a Qysea weboldalán, az ára 2.999 dollár, azaz nagyjából 920 ezer forint.

A figyelmetekbe ajánljuk