hurawalhi island resort underwater restaurant

Természetközeli élmények kimaxolva! A most bemutatásra kerülő éttermek mindegyike a tengerbe (óceánba) süllyesztve, hatalmas panorámaablakokkal várja a vendégeit, akik így akár egy cápa vagy éppen rája társaságában fogyaszthatjuk el ebédünket. Nem is húznánk tovább az időt, a képek és a rövid leírások magukért beszélnek.
Ithaa - Conrad Maldives Rangali Island, Maldív-szigetek

Az étterem öt méterrel az Indiai-óceán és a kétszer a világ legjobb szállodájának választott Conrad Maldives Rangali Island felszíne alatt található. Panorámatetőn élvezhetjük a korallok látványát, miközben elfogyasztjuk négyfogásos ebédünket vagy hétfogásos vacsoránkat. Az alapanyagok jó része az üvegfal túloldaláról érkezik, így például a maldív rák a carpaccióhoz. Az egész éttermet is ki lehet bérelni esküvőre, privát reggelire vagy akár csak egy koktélozásra. Feltéve, hogy meg tudjuk fizetni az árát.

Al Mahara - Burj Al Arab Jumeirah Hotel, Dubai

A belső teret a hatalmas, padlótól plafonig érő élő ablak uralja; ha szerencsénk van, mintegy 30 féle különböző halat figyelhetünk meg. A kagyló formájú ülőalkalmatosság és a halpikkelyt mintázó tapéta is csak fokozza az érzést, hogy valóban a tenger közepén ülünk. Az ételekről egy ideje Nathan Outlaw brit séf gondoskodik, aki tengeri étkeivel már két Michelin-csillagot főzött össze hazájában.

5.8 Undersea - Hurawalhi Island Resort, Maldív-szigetek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@luxuurytoday által megosztott bejegyzés,


A név arra utal, hogy 5,8 méterrel a tengerszint alatt foglalhatunk helyet, korallok, cápák, teknősök, ráják társaságában. A tökéletes kilátást csak az üveg boltívet tartó vékony elemek zavarják. Mindössze 16 főt tudnak egyszerre leültetni ebédre vagy vacsorára, a tengeri fogások mellett Kobe marha is van az étlapon. Extra: nagyon jó a borlap.

SEA - Anantara Kihavah Resort, Maldív-szigetek


Az üzemeltető szálloda tenger alatti borospincével is rendelkezik, érdemes bepróbálkozni a sommelier-nél egy megtekintésre. Ha ez mégsem sikerül, az étterem 360 fokos panoráma üvegablaka kárpótol, közvetlenül a fal mellett is helyet tudunk foglalni, ekkor a trombitahalak (és méginkább a cápák) szinte kinézik a falatot az ember szájából. Nemzetközi konyhát visznek, a fő attrakció a wagyuból készült Wellington bélszín.

Subsix - Per Aquum Niyama Resort, Maldív-szigetek

Ebben az étteremben új értelmet nyer a "világ végén" kifejezés, az étterem ugyanis nemcsak hat méterrel az Indiai-óceán felszíne alatt, de 500 méterre a legközelebbi szárazföldtől fekszik. Ennek megfelelően a szolgáltatás részét képezi a vízitaxi is. Pezsgős reggelitől az ebéden át az esti koktélig mindent megkapunk itt, amire csak vágyunk. Itt is vesznek fel foglalást esküvőre, privát borkóstolóra vagy éppen születésnapi partira.

Ozen by Atmosphere - South Male Atoll, Maldív-szigetek

Szintén 6 méterrel a vízszint alatt és mindössze 45 percre a Malé nemzetközi repülőtérről. A helyiség úgy lett kialakítva, hogy a székek legtöbbje az ablakok felé fordul, így tényleg olyan, mintha a kanapénkból néznénk a NatGeót. Az étlapon természetesen sok a seafood, köztük igazi ritkaságok is.

L'Oceanogràfic Submarino Restaurant - Valencia, Spanyolország


Az oceanológiai park kellős közepén található az étterem: padlótól plafonig érő ablakkal, sok bohóchallal, az óceán hangulatát idéző enteriőrrel, valamint tengeri étkekkel (rombuszhal) és a spanyol konyha specialitásaival (pl. paella) várják a vendégeket. Bőséges borlista jár az étlap mellé.

A figyelmetekbe ajánljuk