Egy nyolc méter hosszú cápa teteme sodródott partra a Maine államban található Bremen partjainál.

Azt, hogy az óriáscápa miért pusztult el egyelőre nem tudni. Azonban a tetem megtalálója videót is készített az gigantikus példányról, ami akár elérheti a tizenkét méter hosszúságot is.

Maine-i Tengeri Erőforrások Minisztériumának munkatársai mintákat gyűjtöttek be a maradványokból, ezek elemzése alapján kiderülhet az állat kora, étrendje és halálának oka, emellett pedig különféle genetikai vizsgálatokat is elvégeznek majd rajta - írja a Live Science.

Az akár 12 méter hosszúra is megnövő óriáscápa a cetcápa után a második legnagyobb halfaj a világon. A mérséklet övi vizekben előforduló állat akár több ezer kilométert képes vándorolni. Bár külsőre ijesztőnek és veszedelmesnek tűnik, az emberre szinte teljesen veszélytelen, planktonnal táplálkozik.

Friss

Súlyos következményei lesznek, ha nem változik meg a globális élelmiszer-ellátás

Az élelmiszer-ellátás érdekében egyre nagyobb földterületeket használnak fel mezőgazdasági célokra, ami jelentősen megnöveli a Föld felmelegedését az ezzel járó károsanyag-kibocsátások miatt – figyelmeztettek az Arizonai Állami Egyetem kutatói egy idén megjelent kutatásban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk