Egy nyolc méter hosszú cápa teteme sodródott partra a Maine államban található Bremen partjainál.

Azt, hogy az óriáscápa miért pusztult el egyelőre nem tudni. Azonban a tetem megtalálója videót is készített az gigantikus példányról, ami akár elérheti a tizenkét méter hosszúságot is.

Maine-i Tengeri Erőforrások Minisztériumának munkatársai mintákat gyűjtöttek be a maradványokból, ezek elemzése alapján kiderülhet az állat kora, étrendje és halálának oka, emellett pedig különféle genetikai vizsgálatokat is elvégeznek majd rajta - írja a Live Science.

Az akár 12 méter hosszúra is megnövő óriáscápa a cetcápa után a második legnagyobb halfaj a világon. A mérséklet övi vizekben előforduló állat akár több ezer kilométert képes vándorolni. Bár külsőre ijesztőnek és veszedelmesnek tűnik, az emberre szinte teljesen veszélytelen, planktonnal táplálkozik.

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk