YURU Budapest fogásai
Fotó: YURU Budapest

Exkluzív japán ízélmény és életérzés – megnyílt a YURU Budapest

Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai palettáján: a japán izakayatradíciók és szakébárkultúra előtt tisztelgő YURU a Zrínyi utcában – a kíváncsi szemek elől elrejtve – kínál maradandó íz- és egy egész estés élményt a minőségi kikapcsolódást keresőknek. Mindezt csütörtöktől-szombatig, a sushik és a ramenek teljes mellőzésével.


A YURU koncepciója az ázsiai small platek és Budapest nyüzsgő éjszakai életének találkozásában született, hogy különleges umami ízek, izgalmas italok és minőségi zenei programok egyedi kombinációját hozza el.

A YURU nekem a szabadság és az izgalom találkozása, egy olyan hely, ahol szórakozást és élményt adunk a vendégeinknek.

– mesélte Szöllősi Mihály, az étterem társalapítója, aki a japán gasztronómiért már gyerekkora óta töretlenül rajong.

Ezt is olvasd el! Barangolás a felkelő nap országában – 5 dolog, amit nem tudtál Japánról

faszenes grill

Fotó: YURU Budapest

A szerteágazó étlapot úgy alakították ki, hogy mind a tapasztalt gasztrokalandorokat, mind az ázsiai konyhával még csak ismerkedő vendégeket meg tudják lepni egy teljesen új koncepcióval.

A kis létszámú, fiatal tehetségek alkotta konyhai csapatot Hegedűs Levente vezeti, aki korábban a 101 Bistro séfjeként bizonyított.

Tetszik, hogy ázsiai világot ötvözünk a nordic stílussal – ami szerintem egy nagyon ütős kombináció, nekem ez a két stílus áll legközelebb a szívemhez.

– árulta el Hegedűs, aki csapatával receptúrában és alapanyagokban a szigetországot követi, viszont technológiában és tálalásban már inkább északi stílust ígér. Ezáltal sokszor egy frissebb és letisztultabb változatában érhetőek el a tradicionális japán fogások.

csirke yakitori

csirke yakitori

Fotó: YURU Budapest

A menü ételei között központi szerepet kapnak a bintochan grillen készült forró yakitori és kushiyaki fogások, melyekhez kiválóan párosulnak a lágy sashimik, a füstös zöldségek, a karakteres halak és a krémes szószok.

Egyik legnépszerűbb ételük a Katsu Sando, amely szaftos marhahátszínnel, fermentált szilvával gazdagított katsu szósszal, japán tejkenyér ölelésében válik tökéletessé. A szenes karfiol a vegetáriánusok és a húsevők számára egyaránt különleges választás, egyediségét a gazdag szezámszósz és pikáns chili olaj adja.

Ez is érdekelhet: Még a bocsánatkérést is megoldják helyettünk: 6 szürreális japán szolgáltatás

Koncepciójukból adódóan italválasztékukban kiemelt helyet töltenek be a sakék, de akárcsak a könnyed japán sörök, a lehengerlő koktélok éppúgy megtalálhatóak a menün.

YURU Budapest bels\u0151 t\u00e9r

Fotó: YURU Budapest

A belsőépítészetét tekintve is teljesen egyedülállónak számító szakébáron kívül a DOJO boutique club hangulatos falai adják a vendégtereket.

Ennek köszönhetően a gasztroélmény könnyedén kiegészülhet egy akár késő estébe nyúló szórakozással, precízen megkomponált koktélokkal és olykor külföldi előadók, DJ-k briliáns szettjeivel.

Foglaláshoz látogass el a YURU oldalára.

A figyelmetekbe ajánljuk