japán szellem

4 japán legenda, amiben szokatlan helyeken kísértenek a szellemek

A japán folklórban számos olyan szellem létezik, amelyek a mondák szerint a fürdőszobákban jelennek meg. Némelyik a vécékből nyúl ki, mások a fülke falán keresztül suttognak. Ennek apropóján bemutatunk négy legendát, amelyektől garantáltan borzongani fogsz!


Hanako-san

Japán egyik legismertebb fürdőszobaszelleme Hanako-san. Mint minden kísértettörténet, Hanako eredetének részletei is némileg változnak, de általánosságban elmondható, hogy Hanako egy fiatal lány szelleme, aki a második világháború körül halt meg, és most az iskolai mosdókban kísért. Általában úgy írják le, hogy divatjamúlt piros ruhát és bob frizurát visel, illetve úgy lehet megidézni, ha elmegyünk a harmadik emeleti lányvécébe, háromszor bekopogunk a harmadik fülkébe, és azt mondjuk:

Ott vagy Hanako-san?

A regionális változatoktól függően Hanako azt válaszolja, hogy „igen, itt vagyok". Ha valaki azonban belép a fülkébe, azonnal meghal. Hanako számos anime-sorozatban és tévéműsorban is megjelent, így a populáris kultúra részévé vált Japánban.

Ez is érdekelhet: Történet a lányról, aki soha nem mosolygott – a Sober Sue-legenda

Kashima Reiko

Nem Hanako az egyetlen fiatal lány, aki Japán fürdőszobáiban kísért. Kashima Reiko állítólag egy olyan lány szelleme, aki egy vonatbalesetben vesztette el lábait. A legenda szerint láb nélküli felsőteste most a mosdókban kísért, és azt kérdezi a szerencsétlen látogatóktól:

Hol vannak a lábaim?

A helyes válasz erre az, hogy „a Meishin vasúton", ezzel pedig az illető megmentheti az életét. Ellenkező esetben a lábát veszi a szellem.

Aka Manto

Aka Manto a japán legenda szerint egy maszkos szellem, aki vörös köpenyt visel, és a nyilvános vagy iskolai mosdókban jelenik meg. A legendáról szóló beszámolók eltérőek, de a történet egyik állandó eleme, hogy a szellem egy kérdést tesz fel a vécét használónak:

Piros papír vagy kék papír?

Ha az illető a pirosat választja, Aka Manto megnyúzza a hátát és kivérezteti, ha azonban a kéket a szellem megfojtja. Abban az esetben, ha az ember akadékoskodik, és más színt választ, akkor az alvilágba hurcolják. Aka Manto büntetése alól csak úgy menekülhetünk meg, ha teljesen visszautasítjuk az ajánlatát.

Kappa

Japán egyik leghíresebb mitológiai lénye, Kappa állítólag a fürdőszobákban is olykor megtalálható. Azonban nem kifejezetten fürdőszobai szellemként gondolnak rá, hanem általánosabban a vízzel – általában folyókkal vagy tavakkal – kapcsolatos rémként. De számtalan olyan monda kapott szárnyra, amelyekben Kappa mellékhelyiségekben jelenik meg, ahol zaklatja az embereket, különösen a nőket.

A figyelmetekbe ajánljuk