costes óriáskerék covid

Gerendai Károly a Costes és a Costes Downtown tulajdonosa úgy döntött, különleges házhozszállításra áll át novembertől.


costes downtown ori\u00e1sker\u00e9k

Facebook.com/costesdowntown

Bár a csúcsgasztronómia világszerte nehéz helyzetben van, mindenki más megoldásokban látja az üzleti mentőövet. Gerendai Károly és csapata most úgy döntött a házhozszállítást próbálja meg, hogy túlélő üzemmódban mentse, amit lehet.

Nagy nemzetközi sajtóvisszhangot kapott, amikor október közepén az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálták fel Miguel Vieira, az első hazai Michelin-csillagot megszerző séf menüsorát, a vendégeket abszolút Covid-biztosan elszeparálva. Erről többek között mi is írtunk.

„Magát az akciót, hogy az óriáskerék étteremmé avanzsáljon egy este erejéig, picit a kényszer szülte."

– jelzi az üzletember, de hozzáteszi kész mindent megtenni azért hogy a személyzet nagy részét ne kelljen elbocsájtani, és az éttermet ne kelljen teljesen parkoló pályára tenni.

„Az óriáskerék vacsora ötlet szerencsére bejött, néhány nap alatt elkapkodták a jegyeket, teltház volt. Ugyanakkor a téli hónapok nem igazán kedveznek annak, hogy egy nem fűtött kabinban vacsoraesteket lehessen tartani, de tavasszal szeretnénk ezt folytatni a mostani tapasztalatok alapján"

De az üzletember most sem volt rest új ötlettel előállni, és mivel a házhozszálíltás klasszikus módja nem működött jól kezdetben, továbbgondolta az ötletet:

„Ha valaki nem tud, vagy nem szeretne közösségbe, étterembe menni, akkor házhoz hívhatja a Costes Downtown étterem csapatát, akik az előkészületektől az elpakolásig minden terhet levesznek a válláról. Ugyanazt a menüt, amit az étteremben adunk, ugyanazon az áron, ugyanolyan minőségben, ugyanúgy szervírozva, elkészítjük a megrendelő konyhájában"

– avatta be a portfolio.hu csapatát az üzletember.

Így, novembertől már tarthatunk a családdal vagy a barátokkal egy igazi fine dining vacsorát, ahol akár a séffel közösen főzhetjük meg az ételeket. Felszolgálók és az alapanyagok biztosítva lesznek, ahogyan a bortól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk.

A figyelmetekbe ajánljuk