A Budai Vár, a Szent István Bazilika és a dunai hajók társaságában tölthetnek el egy csillagfényes vacsorát az Erzsébet térre látogatók.


A Costes Downtown, amelyet megnyitást követő egy éven belül, 2016-ban rögtön Michelin-csillaggal díjaztak, most egy nem mindennapi vacsorára invitálja a vendégeit. Október 17-én négyfogásos vacsorát fogyaszthatnak el az Erzsébet téri óriáskeréken, emellett pedig házhoz rendelhető a Michelin-csillagos élmény is.

Miguel Vieira, az első hazai Michelin-csillagot megszerző séf menüsorát egyszeri alkalomként egy éjszakán át élvezhetjük az óriáskeréken. Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa.a HVG-nek elmondta, hogy az „óriáskerék étterem" gondolata már korábban érlelődött bennük, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani.

Azonban a koronavírus-járvány és a határzárak miatt a turisták eltűntek, ezért se az óriáskerék nincs kihasználva, se az étterem kapacitása. A Costes Downtown Gerendai elmondása szerint minden héten csupán csütörtökön, pénteken és szombaton van nyitva. Így az egyik újítás, hogy a Michelin-csillagos kínálatot „Budapest fölé emelik". A járványügyi előírásoknak szinte teljesen megfelel a helyszín, hiszen a kabinok teljesen elszeparáltak és maximum 4 fő lehet bennük.

„Ahhoz azonban, hogy ne kelljen a munkatársaktól megválni, belevágunk egy újszerű házhoz szállító kezdeményezésbe, amely során nem egyszerűen ételeket viszünk házhoz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát varázslunk az otthonokba"

mesélte a HVG-nek a Downtown másik újításáról a tulajdonos.

Így, tarthatunk a családdal vagy a barátokkal egy igazi fine dining vacsorát, ahol akár a séffel közösen főzhetjük meg az ételeket. Felszolgálók és az alapanyagok biztosítva lesznek, ahogyan a bortól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk.

A most szombati óriáskerék vacsorára, és az otthoni Michelin-csillagos főzőcskézéshez online regisztráció és foglalás szükséges.

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk