Bár az édesburgonya nálunk még kevésbé népszerű, mint a hagyományos krumpli, egyre többször kerül a tányérra és már a hazai street foodot is meghódította.


\u00e9desburgonya leves

Unsplash/Taylor Kiser

Mivel igazi vitaminbomba, magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.

Érdekes, hogy a batáta rokonságban sem áll a krumplival, az íze pedig inkább a sütőtökre vagy a gesztenyére emlékeztet. Mivel az utóbbi években itthon is elterjedt érdemes ötletelni, hogy inkább köretként vagy levesként készítsük el. Mivel az íze elég karakteres, nem kell sokat ízesítni sem.

Ez az egyik legjobb, amit batátából készíthetsz a finom őszi leves. A forró édesburgonya-krémleves hideg őszi-téli napok kedvence. Olyan laktató, hogy akár önálló ételként is megállja a helyét. Illik hozzá a sajtchips, a levesgyöngy vagy a pirított zöldség.

\u00e9desburgony\u00e1s rakottkrumpli

hu.123rf.com

A csirkés batáta egy kiválló őszi étel. Nagyon laktató és egytálételként is megállja a helyét.

Rakott krumpli batátátval is érdemes kipróbálni, amiben a kolbászt érdemes csirkehúsra cserélni.

Friss

Egészben sült kacsamell és villányi Merlot – egy romantikus este támogatói

Magas minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk