Ez a ropogós krumpli recept majdnem 20 millió megtekintést gyűjtött össze a TikTokon. Viharszerűen bejárta az internetet, hogy most a te konyhaasztalodon landoljon.
Ez a recept inkább a technikáról szól, mint a fűszerekről, úgyhogy nyugodtan fedezd fel, ami éppen kéznél van! A fő ízt a zellermagok adják ehhez a ropogós sült krumplihoz, de indiai fűszerekkel és korianderrel is csodálatos lehet.
Hozzávalók
- 1-2 kg arany vagy vörösbőrű burgonya
- nagy marék só (a vízhez)
- olívaolaj vagy avokádóolaj -- ízlés szerint
- friss rozmaring
- Old Bay fűszerkeverék
- maldon só
- fekete bors
- cayenne bors (egy kevés)
- édes paprika
- fokhagymapor
- ízletes köret
- apróra vágott friss petrezselyem vagy kapor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Tisztítsuk meg és vágjuk a burgonyát a kívánt méretre, majd tegyük egy fazék hideg vízbe. Adjunk hozzá egy marék sót, és forraljuk fel. Főzzük 10-15 percig, amíg a burgonya majdnem teljesen puha nem lesz.
@scheckeats updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan ♬ original sound - LLusion
Szűrjük le a burgonyát, majd egy kanál segítségével érdesítsük a szélét. Ez növeli a felületüket, így több helyen lesznek ropogósak.
Tegyük át a burgonyát egy tepsibe. Locsoljuk meg az olajjal és a fűszerekkel. Győződjünk meg róla, hogy mindent enyhén, de egyenletesen bevon az olaj és a fűszerek.
Süssük 450 fokon 15-25 percig (minden sütő más és más, ezért ne az időzítő, inkább a kinézete szerint süssük), és sülés közben néhányszor forgassuk meg a burgonyát.
Amikor a burgonya már majdnem tökéletesen ropogósnak tűnik, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk 10-15 percig pihenni. Ettől lesznek extra ropogósak!
Végül szórjuk meg friss, zsenge fűszernövényekkel, például kaporral vagy petrezselyemmel. És kész is!