Egy adag tökéletesen elkészült sült krumpli

Bár tudjuk, hogy egészségetelen, valójában azzal is tisztában vagyunk, hogy a mekis sült krumpli finom. Nem is meglepő tehát, hogy évek óta próbáljuk megfejteni a gyorsétterem-láncban kínált hasábburgonya titkát, minden törekvésünk hiábavaló volt. Legalábbis eddig, cikkünkben szereplő recepttel ugyanis nagyon hasonló végeredményt érhetünk el, sőt talán még egy kicsit jobbat is, hiszen mellőzünk mindenféle ízfokozót, ügyelve az egészségünkre.


Süssük olajban vagy sütőben, fűszerezzük többféleképpen, egyszerűen sosem sikerül úgy, ahogy azt elképzeljük, vagy amilyet legutóbb toltunk be a McDonald's-ban. A Street Kitchen azonban most elhozta a receptet, amely talán még a gyorsétterem kuriózumát is felülmúlja!

Az első és legfontosabb lépés, hogy megfelelő típusú krumplit válasszunk. A tökéletes végeredményt C típusú krumplival érhetjük el.

Miután meghámoztuk a krumplikat, azokat másfél centis szeletekre szeljük. A szeletekből ugyanolyan széles hasábokat vágunk, és az összeset egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meghintjük sóval, alaposan borsozzuk, és egy kevés olajat öntünk rájuk. Ezt követően 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a krumplihasábokat, és 30 percig sütjük azokat.

Figyeljünk, hogy a 10. és a 20. percben átforgassuk őket!

Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből és hagyjuk, hogy kihűljenek. Mindeközben olajat melegítünk 145-150 fokra. Ha az olaj felhevült, beletesszük a hasábburgonyákat, és 4-6 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük azokat.

A figyelmetekbe ajánljuk