édesburgonya
Fotó: Louis Hansel / Unsplash

Édesburgonya? Így használd!

Nem burgonya, de cserébe valóban édeskés. Az édesburgonya mára már játszi könnyedséggel beszerezhető bármelyik szupermarketben, kiválóan variálható, mesésen finom és még egészséges is. Sőt nemcsak püréként és sütve lehet mesés ebéd vagy vacsora, hanem számtalan formában kerülhet az asztalra.


Mindent bele!

Töltelékként kerülhet bele hús, zöldség, nagyjából bármi, ami épp a hűtő mélyén kallódik, ráadásul a vegán verziókat is gyerekjáték elkészíteni.

Grillre fel!

A nyári grillpartikon nemcsak a fóliába csomagolt hagyományos társának van helye, hiszen az édesburgonya is kiválóan grillezhető alapanyag.

Irány India!

Ha valahol, hát az indiai fogásokban tényleg helye van ennek az alapanyagnak, hiszen az édességét kiválóan egészíti ki a fűszerkavalkád. Ezek a fogások valóban a vegánok kedvencei lehetnek.

Rakott krumpli másképp

Köretként, de önálló főételként is megállja a helyét a zöldfűszerekkel (kakukkfű, rozmaring, petrezselyem) ízesített rakott krumpli. Ha rizs- vagy zabtejszínt használunk, ebből is könnyen varázsolhatunk isteni vegán lakomát.

Húsmentes burger

​Aki igyekszik kerülni a túlzott húsfogyasztást, annak szinte kötelező kipróbálnia az édesburgonyát, mint húspogácsa-helyettesítőt.

A figyelmetekbe ajánljuk