Az olaszoknál ez a happy hour rendszerint felszabadult proseccózásokhoz köthető, vagy az ezekből készített koktélok piazzán történő elfogyasztásához, kiegészítve némi harapnivalóval és rengeteg baráti csacsogással. Ezt követően pedig ki-ki megy a saját dolga után, és kezdetét veszi a tulajdonképpeni főétkezés, a vacsora.
Új napszak a délután és az este között
Fotó: @themephotos / Unsplash
Az aperitivót azonban nem kell az olaszoktól elirigyelni, hiszen a vendéglátóhelyeken mi is élhetünk a lehetőséggel, de akár az otthonunkban is bevezethetjük. Nem kell más, mint hogy munka után lecsukjuk a laptopot és kinyissuk a hűtőt!
A mediterrán olívabogyót, sonkát, tarallit pedig ízlés szerint kiegészíthetjük a magyar és a világkonyha falatkáival, így a mi kis házi proseccózásunkat kísérheti friss magyar sajt és mártogatós krémek roppanós zöldségekkel, idénygyümölcsök, de akár sütemény is. Csak arra ügyeljünk, hogy a prosecco típusa (brut, extra brut, dry, extra dry) megfelelő kísérője legyen választásunknak!