A rozé mellett az Aperol a nyár másik elengedhetetlen kelléke; hívogató, vibráló narancssárga színe nemtől függetlenül minden korosztály kezében jól áll. Belekortyolva nyári koktélunkba átjárja testünket a dolce vita érzés, lehunyt szemünk előtt megjelenik az azúrkék tenger és a hetyke pálmafák...Mennyire ismerjük jól az italunkat? A Vinepair több érdekességet is összeszedett, mi most ezekből hozzuk a legizgalmasabbakat.

1. Az Aperolt két fiútestvér alkotta meg

Luigi és Silvio Barbieri 1912-ben örökölték meg apjuk likőrgyártó üzemét és elhatározták, hogy letérnek a hagyományos útról és valami igazán különlegeset alkotnak. Sikerült is nekik...

2. Az Aperol receptjén hét évig dolgoztak

1919-ben debütált a világmegváltó ital, amelyet azóta is ugyanazon recept alapján készítenek. Ez természetesen titkos, noha egészen híres hasonlóságok is vannak.

3. Az Aperol nem campari

Ugyan az Aperol a Campari cégcsoport tulajdonában van, és mindkét ital igazi partikellék keserűlikőr, a két alkohol különbözik. Hogy miben? A campari magasabb alkohollal és erősebb kesernyével bír, míg ezzel szemben az aperol a könnyedebb stílust képviseli: éppen annyi kesernyével, hogy az instára lőtt fotónkon ne rántsa össze a szánkat és még bátran tudjunk mosolyogni a kamerába, de egyéb jó tulajdonsága is van.

4. Az Aperol diétás ital

Az aperol gyógynövényes, citrusos, édeskés ízvilága azt sugallaná, hogy a dietetikusok minden bizonnyal elítélik a fogyasztását. Meglepő, de egy pohár belőle ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy pohár szürkebarát. Tekintettel arra, hogy idén 101 éve gyártják már, és a 20. század elején nem igazán számolták még a kalóriákat az emberek, simán mondhatjuk, hogy megelőzte a korát száz évvel.

5. Az Aperol magasabb alkohollal bír egyes országokban

Németországban egész komoly, 15 százaléknyi alkoholtartalma van italunknak, ami néggyel több, mint nálunk. Hogy miért? A német adótörvény szerint az ennél kevesebb alkoholtartalmú italok palackja után különadót kell fizetni. Fontos piacot veszítene ezzel az Aperol, hiszen nem csak habzókkal lehet fogyasztani kedvenc koktélunkat.

+1 Az Aperol sörrel kombinálva is működik

Ehhez nincs több hozzáfűznivalónk, mindenki próbálja ki maga!

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk