A nyár nagy kedvence

Fotó: Freepik

5+1 dolog, amit biztosan nem tudtál az Aperolról

A rozé mellett az Aperol a nyár másik elengedhetetlen kelléke; hívogató, vibráló narancssárga színe nemtől függetlenül minden korosztály kezében jól áll. Belekortyolva nyári koktélunkba átjárja testünket a dolce vita érzés, lehunyt szemünk előtt megjelenik az azúrkék tenger és a hetyke pálmafák...Mennyire ismerjük jól az italunkat? A Vinepair több érdekességet is összeszedett, mi most ezekből hozzuk a legizgalmasabbakat.

1. Az Aperolt két fiútestvér alkotta meg

Luigi és Silvio Barbieri 1912-ben örökölték meg apjuk likőrgyártó üzemét és elhatározták, hogy letérnek a hagyományos útról és valami igazán különlegeset alkotnak. Sikerült is nekik...

2. Az Aperol receptjén hét évig dolgoztak

1919-ben debütált a világmegváltó ital, amelyet azóta is ugyanazon recept alapján készítenek. Ez természetesen titkos, noha egészen híres hasonlóságok is vannak.

3. Az Aperol nem campari

Ugyan az Aperol a Campari cégcsoport tulajdonában van, és mindkét ital igazi partikellék keserűlikőr, a két alkohol különbözik. Hogy miben? A campari magasabb alkohollal és erősebb kesernyével bír, míg ezzel szemben az aperol a könnyedebb stílust képviseli: éppen annyi kesernyével, hogy az instára lőtt fotónkon ne rántsa össze a szánkat és még bátran tudjunk mosolyogni a kamerába, de egyéb jó tulajdonsága is van.

4. Az Aperol diétás ital

Az aperol gyógynövényes, citrusos, édeskés ízvilága azt sugallaná, hogy a dietetikusok minden bizonnyal elítélik a fogyasztását. Meglepő, de egy pohár belőle ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy pohár szürkebarát. Tekintettel arra, hogy idén 101 éve gyártják már, és a 20. század elején nem igazán számolták még a kalóriákat az emberek, simán mondhatjuk, hogy megelőzte a korát száz évvel.

5. Az Aperol magasabb alkohollal bír egyes országokban

Németországban egész komoly, 15 százaléknyi alkoholtartalma van italunknak, ami néggyel több, mint nálunk. Hogy miért? A német adótörvény szerint az ennél kevesebb alkoholtartalmú italok palackja után különadót kell fizetni. Fontos piacot veszítene ezzel az Aperol, hiszen nem csak habzókkal lehet fogyasztani kedvenc koktélunkat.

+1 Az Aperol sörrel kombinálva is működik

Ehhez nincs több hozzáfűznivalónk, mindenki próbálja ki maga!

Friss

Íme Mariah Carey új karácsonyi dala Ariana Grandéval és Jennifer Hudsonnel

Ha karácsony, akkor Mariah Carey, ezúttal bónusz Ariana Grandéval és Jennifer Hudsonnel.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk