Aperol Spriztek üvegpohárban egymás mellett
Fotó: Federica Ariemma/Unsplash

Így készíts egyszerűen Aperol Spritzet!

A Spritz Veneziano, vagyis ismertebb nevén az Aperol Spritz évek óta a legnépszerűbb koktélok egyike. A már-már klasszikusnak nevezhető italban van valami különleges és egyedi: egyszerre keserédes, buborékos és frissítő. A mindössze 3(+1) összetevőből álló olasz koktél nem csak a nyári hónapokban tökéletes, és nem mellesleg otthon is seperc alatt elkészíthető.



Miként definiáljuk az Aperolt?

A koktél jellegzetes keserédes ízének kulcsa maga az Aperol. Az Aperol a Fernethez és a Camparihoz hasonlóan amaretto alkohol, egy olyan olasz keserédes likőr, amelyet általában aperitifként használnak.

Citrusos, gyógynövényes összetevőkből készült, élénkvörös-narancsszínű likőr ízvilága az égetett narancsra és a rebarbarára emlékeztet.

Ez is érdekelhet: A nyár kihagyhatatlan itala – hogyan készítsünk sörkoktélt?

Mi is a különbség az Aperol és a Campari között?

Mindkettő amaretto típusú alkohol és igaz, hogy meglehetősen hasonló módon készülnek, viszont ízükben és összetevőikben kissé mégis eltérnek. A narancssárga színű Aperol kicsit édesebb, mint kollégája – egyfajta könnyebben fogyasztható változataként is tekinthetünk rá.

Hogyan készítsd el a legjobb Aperol Spritzed?

Ez is érdekes lehet számodra: Utazás a világ bárpultjai körül – 5 nyári ital, amit mindenki imád!

Ez az ital nemcsak felfrissít, de egy-két perc alatt el is készíthetjük. Az ajánlás szerint mindössze a 3-2-1-es aranyszabályt kell megjegyeznünk a legfinomabb Aperol Spritzhez, ami a következő:

  • 3 rész Prosecco,
  • 2 rész Aperol
  • 1 rész szódavíz.
@uruguayobartender

Aprende como preparar un APEROL SPRITZ ✌🏻🥂


Miután megtöltöttünk egy poharat jéggel, öntsük bele a Prosecco-adagot, majd az Aperolt és a szódavizet. Ezek követően keverjük meg alaposan, és díszítsük végül friss narancs- vagy citromszelettel.

A klasszikus verzió csak egy lehetőség. Az ízlésünknek megfelelően módosíthatjuk. Túl keserű? Csökkentsük az Aperol-mennyiségét, és adjunk hozzá egy kicsivel több Proseccót. Lényeg, hogy bátran el is térhetetünk a hagyományos arányoktól.

A figyelmetekbe ajánljuk