nyári koktélok gyümölccsel
Fotó: Whitney Wright / unsplash

Utazás a világ bárpultjai körül – 5 nyári ital, amit mindenki imád!

Minden év nyarának megvan a maga slágeritala. A tavalyi nyár az Aperol Spritz-cé volt, 2020-ban pedig a mimóza tarolt. Elkerülhetetlenül felmerül tehát a kérdés: mit igyunk idén nyáron?


Az elmúlt évek nedűi helyett itt az ideje valami újnak! Hogy adjunk némi inspirációt, összegyűjtöttük a legfinomabb nyári italokat a világ minden tájáról a Sunny Side Circus cikkének útmutatásával, amikkel feldobhatod az estéket, ráadásul még az elkészítésük sem bonyolult. Vannak itt nyári koktélok, long drinkek, fröccsök és más zamatos frissítők, alkoholosak és alkoholmentesek egyaránt!

​1. Caipirinha

caipirinha

Fotó: Leiliane Fagundes / unsplash

Kezdjük egy olyan klasszikussal, amit sokan ismernek! Ezt a brazil alapdarabot tuti, hogy sosem fogod megunni, így nem hiányozhat egyetlen nyári itallistáról sem. A lime friss íze azonnal az Ipanema strandon lévő napozóágyra repít. Ráadásul csak nagyon kevés hozzávaló kell az elkészítéséhez, szóval tökéletes házi készítésű nyári ital.

A receptért erre a linkre kattints!

​2. Tinto de Verano

Tinto de Verano

Fotó: 50m. above / unsplash

Mi lehetne alkalmasabb ital a forró hónapokra, mint ami már a nevében is a „nyár" szót viseli? A Tinto de Verano lefordítva „nyári vörösbor", az erjesztett szőlőlé és a citromos szóda meglepően finom keveréke. Ahogy emelkedik a hőmérséklet, Spanyolország-szerte előszeretettel kortyolgatni kezdik az emberek.

A receptért erre a linkre kattints!

​3. Bananenweizen

s\u00f6rt tart\u00f3 k\u00e9z

Fotó: Pawel Kadisz / unsplash

Nem vagy egy nagy sörrajongó? Ez a kissé szokatlan sörkeverék Németországból talán megváltoztatja a véleményed. A Bananenweizen enyhén édeskés ízű búzasör, aminek a banánnektár különlegesen lágy textúrát és gyümölcsös jelleget kölcsönöz. A söríz így is egyértelműen érezhető azért, nem kell attól tartani, hogy a végén egy cukros, koktélszerű italt kapunk.

A receptért erre a linkre kattints!

4. Oliang

thai oliang

Fotó: pariwat pannium / unsplash

Nincs teljes itallista anélkül, hogy ne említenénk legalább egy kávésat. Sokunk számára a fekete folyadék jelenti a mindennapi életelixírt. De mivel a forró kávé és a még forróbb hőmérséklet nem igazán fér meg egymás mellett, találtunk egy remek hideg változatot egyenesen Thaiföldről. Ez a hagyományos koffeines ital egyszerre frissít és felemel. Bár az Oliang eredetileg alkoholmentes, egy kis Baileys vagy Kahlu kiválóan illik hozzá.

A receptért erre a linkre kattints!

​5. Mojito

mojito kokt\u00e9l

Fotó: Sam Hojati / unsplash

Ez a kubai ital olyan, mint a Caipirinha testvére lenne, de megérdemli a saját helyét ezen a listán. A kiegészítő menta és a szóda extra ízt és frissességet biztosít neki, és kihangsúlyozza a nyári hangulatot. Tökéletes ital az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ha alkoholmentesen készítünk el.

A receptért erre a linkre kattints!

A figyelmetekbe ajánljuk