alkoholok

Ezt az 5 alkoholos italt még fogyókúra alatt is ihatjuk

Nem könnyű a diétához tartani magunkat, ha néha azért lecsúszik pár finom ital. Az alkohol ugyan üres kalória, mégis vannak olyan alkoholfajtákat, amelyek nem zavarnak be a fogyókúrába.

Az alkohol semmilyen tápanyagot nem biztosít a szervezet számára, mégis sokszor nehéz ellenállni egy pohár italnak, főleg az ünnepek alatt. A Vince gyűjtötte össze azokat az italokat, amelyek miatt nem kell feladni a diétát, ha mértékkel fogyasztjuk őket. .

Vörösbor

Unsplash/Kym Ellis

A diétához alkalmas alkoholos ital lehet a száraz vörösbor, ami a borok közül a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Egy pohár (1,5 deciliter) vörösbor körülbelül 105 kalóriát tartalmaz, így mértékkel, de nyugodtan fogyaszthatjuk.

Világos light sör

Unsplash/ BENCE BOROS

Ha sörre vágyunk, akkor a legjobb választás valamilyen light változatot, ami jóval alacsonyabb kalóriatartalmú a klasszikusnál . Egy kis doboz nagyjából 40-55 kalóriát tartalmaz.

Száraz vermut

Shutterstock

A MedlinePlus szerint 1 deciliter száraz vermut 120 kalóriát tartalmaz. Ugyan általában Martinibe vagy egy Manhattan koktélba keverik, még így is megtakaríthatunk pár kalóriát. Pláne, hogy a száraz vermut sok polifenolt tartalmaz: a polifenolok a növényekben természetesen előforduló vegyületek, amikről kimutatták, hogy segítik az anyagcserét, vagyis megkönnyítik a testsúllyal való küzdelmet.

Párlat

Unsplash/Vinicius "amnx" Amano

Vodka, tequila, gin, whisky: nincs valódi különbség a kalóriák és a szénhidrátok tekintetében. Egy feles, négy centiliter nagyjából 100 kalóriát tartalmaz. Ezeket az italokat vízzel vagy szódával fogyasszuk, ugyanis egy 100 kalóriás italból gyorsan 300 kalóriás lehet, ha cukros, magas kalóriatartalmú üdítőkkel, gyümölcslevekkel keverjük.

Pezsgő

Unsplash/Tristan Gassert

Nagyjából 35 kalóriát takaríthatunk meg, ha édes fehérbor helyett a pezsgőt választjuk. 100 milliliter pezsgő nagyjából 85 kalóriát tartalmaz. Még az is lehetséges, hogy a szénsav annyira telítő, hogy nem lesz szükség második körre.

(everydayhealth/Vince)


A figyelmetekbe ajánljuk