A tequila nem csak a fagyasztott margaritákhoz vagy a lime-mal ízesített shotokhoz való: komplexitása, mélysége és ízjegyei végtelen számú ízhez passzolnak. A most bemutatott ital inkább alkalmi koktélnak való, de kifejezetten egyszerű elkészíteni.
Az alapképlet egyszerű: az arány 1:1:2.
6 cent tequila, 6 cent a kedvenc aperitifünkből, és 120-180 ml szóda vagy szénsavas víz (vagy több, a pohár méretétől – plusz rengeteg jég a pohár feltöltéséhez.
Ha az italt feldobnánk egy kis színnel, és még nassolnánk is mellé valamit, akkor érdemes egy friss grapefruitot vagy narancsot is vágni ,mellé – de néhány szál menta és uborkadarab is dinamikus kiegészítője lehet a buborékoknak, és a pohár peremét akár meg is sózhatjuk.
Ez is érdekelhet: Rozéőrület már a tequilában is
Shutterstock
Olvasd el ezt is! Mindenki mezcalt iszik, de mi is ez valójában?
A food52 szerzője kiemelte: ezek a pezsgős italok a tequila kiegészítésére szolgálnak, ezért nem kell „édes löttyökkel" kiegészíteni.Sőt: ha tehetjük, válasszunk egy kicsit magasabb minőségű italt, például egy blancót. De a legtöbb minőségi tequilafajta is jó választás, hiszen mindegyiknek sajátos ízprofilja van, amelyet a gyártás és az érlelési folyamat során nyertek, és egyedi ízeket kölcsönöznek a kész italnak. Az alkoholtartalom is módosítható, ha az aperitifet (például Campari) és a buborékokat (például Prosecco) gyümölcslevekre, ízesített szódavízre vagy kombuchára cseréljük, hogy csökkentsük a teljes alkoholtartalmat.
A legjobb, hogy a Tequila Spritz-t tényleg bármilyen kikeverhetjük, a lényeg, hogy az ízvilágunknak megfelelő italt kortyolgassunk. Lehet bátran kísérletezni!