Rozéőrület már a tequilában is
Fotó: codigo1530.com

Rozéőrület már a tequilában is

A trend egyre több szeszipari szereplőt ihlet meg a tengerentúlon.


Miközben a világ borpiaca részben a járványhelyzet miatt nehéz hónapokat él át, a rozé népszerűsége továbbra is felszálló ágban van; ez a tendencia különösképpen igaz az amerikaiakra. A trend egyre több szeszipari szereplőt ihlet meg a tengerentúlon, akik sorban mutatják be rozé inspirálta termékeiket: létezik már rozé vodka, cider, gin, kézműves sör, és ehhez a sorhoz csatlakozott nemrégiben a tequila is.

Nem csak a színe rózsaszín

A pinkben pompázó ital teljesen átlagos tequilaként látja meg a napvilágot; a színét és a rozéra emlékeztető karakterét a vörösboros tölgyfa hordóban való extra érlelés adja. Sok termelő azonban nem elégszik meg ennyivel és további színmódosító adalékokhoz is szívesen nyúl: így friss rózsaszirom, rózsabors, grépfrút- vagy eperkivonat segítségével érik el a kívánt végeredményt. Extrém esetekben pedig az is előfordulhat, hogy a tequila abszolút semmilyen kapcsolatba sem hozható a borral és a „rozé" elnevezés inkább az ital kirobbanó frissességére utal.

Nem így a Codigo 1530 Rosa elnevezésű terméke, amelyet egykor Napa-völgyi cabernet érlelésére használt francia tölgyfa hordóban pihentettek. Ennek köszönhetően a tequila nemcsak a színét, hanem a cabernet-ra jellemző illataromákat is örökli a bortól. A pink színű tequilával elsősorban azon újgenerációs fiatalokat, köztük is nem titkoltan elsősorban a nőket célozzák meg, akik még csak most ismerkednek az alkoholfogyasztás élményével, és akik egy-egy italban egyszerre keresik az könnyedséget és a szórakozás lehetőségét. Mindazonáltal a rozé tequila a boroshordóval való kapcsolatából eredően kitűnő koktélalapanyagként is szolgál.

A figyelmetekbe ajánljuk