Popsicle, nem lehet nem szeretni

Fotó: Wine Enthusiast

Tudjuk, mi lesz a jeges frissítőd idén nyáron

A globális felmelegedésének köszönhetően a nyári forróság talán évről évre egyre kínzóbb, ilyenkor pedig sokan nem is vágynak semmi másra, mint némi jéghideg frissítőre.


Nos, a magyarul talán viccesen hangzó "popsicle" (tej nélküli, magas gyümölcstartalmú) jégkrém a borok, párlatok és a nyári gyümölcsök rajongói között minden bizonnyal lelkes fogadtatásra talál.

Néhány ökölszabály

Cseresznyés popsicle

Fotó: Unsplash/Lindsay Moe

Alább hozunk néhány receptet is, de popsicle készítésnél alapvetően engedd szabadon a fantáziád és mindig tartsd észben a következőket:

  • turmixold össze a hozzávalókat
  • töltsd jégkrémformába
  • fagyaszd le
  • élvezd
  • 5-10%-os alkoholtartalomra törekszünk, így az alkohol/nem alkohol aránya legyen 1:5
  • cukor, citromsav csökkenti a fagyáspontot
  • az alkoholos házi jégkrém gyorsabban olvad, mint a bolti. Tulajdonképpen minél magasabb az alkoholtartalma, annál gyorsabban

Bodzás popsicle

vodk\u00e1s j\u00e9gkr\u00e9m

Citrom, bodza, uborka

Fotó: Unsplash/Deepika Katyal

  • 1 rész uborkás vodka
  • 1 rész bodzaszörp
  • 1 rész citromlé
  • 4 rész almalé

Margaritás popsicle

margarita j\u00e9gkr\u00e9m

Koktél új külsőben

Fotó: Unsplash/Lanju Fotografie

  • 1 rész tequila
  • 1 rész lime-lé
  • 1 rész narancslé
  • 1 rész cukros szirup
  • 2 rész víz

Rozés popsicle

roz\u00e9 j\u00e9gkr\u00e9m

Rozéból jégkrémet

Fotó: Unsplash/Pablo Merchán Montes

  • 6 rész száraz rozé
  • 1 rész citromlé
  • 1 rész cukros szirup

Popsicle sauvignon blanc-nal

sauvignon blanc j\u00e9gkr\u00e9m

Sárgabarack borral

Fotó: Unsplash/Jennifer Pallian

  • 5 rész sauvignon blanc
  • 2 rész barackpüré
  • 1 rész citromlé
Egészségedre!

Friss

Hampton Creek/Eat Just

Csirkefalatot így még nem állítottak elő

Sokak szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb sikere ez az élelmiszeriparnak.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk