Gay Hussar Nemes penész étterem

1953-ban nyitott a sokáig nagyon jóhírű magyar étterem a Gay Hussar (Színes Huszár, aminek a neve azóta jelentésváltozáson ment át). Az étteremben olyan hírességek fordultak meg mint T. S. Eliot, a Labour és a befolyásosabb szakszervezetek vezetői.gay hussar sz\u00ednes husz\u00e1r london

en.wikipedia.org

Az étlapon igazi magyar fogások szerepeltek 1953 óta, egészen a 2018-as bezárásáig.

A sötét belterű Gay Hussar, azonnal népszerű lett a Labour vezetői, a baloldali értelmiség és a balos újságírók körében. De a helyet a toryk közül is sokan látogatták, a politikai legendák szerint párttársai itt tervelték ki Margaret Thatcher miniszterelnök megbuktatását is, és művészkörökben is népszerű volt.

A 2018-ban bezárt Gay Hussart végül nem a törzsvendégek szövetsége, hanem két fiatal londoni vendéglátós Dan Keeling és Mark Andrew szerezték meg és idén ősszel újranyitották. Talán a gay szó jelentésváltozása miatt Nobel Rot, vagyis Nemespenész vagy Nemesrothadás lett az új neve a helynek. Ez sem véletlen, a két vendéglátós ugyanis kezdetben borban utazott és ez a bormagazinjuk címe is. A nemesrothadás az aszúsodás mögött álló jelenség egyébként, tehát itt is erős a magyar kapocs. Az étlapot azonban annyira megváltoztatták, hogy csak néhol lehet felfedezni magyaros ételeket, olvashatjuk a 444 cikkében.

A figyelmetekbe ajánljuk