ókori görög isten
Shutterstock

Nem vicc: egy „gyönyörű kezű" pincér szőlővel fogja etetni a vendégeket ebben az étteremben

Az állásajánlat komoly, hogy a munka jó lesz-e, kérdéses.

Az ókori római és görög ábrázolásoknál a luxus csúcsát legtöbbször az jelentette, ha valakit kézzel etetnek szőlővel, ideális esetben úgy, hogy közben gyönyörű, erős férfiak tartják a magasba (mert a gyaloglás és az önellátás csak a parasztok tevékenysége). Ezentúl a fantázia első felét megvalósíthatjuk.

A hamarosan megnyíló londoni étterem, a Bacchanalia – az étterem bevallása szerint – felvette a város első szőlőetetőjét – írja a Robb Report a New York Post alapján. Az új hely, amely görög és olasz ételeket szolgál majd fel, reméli, hogy a szolgáltatás önmagában akkora élmény lesz, mint maga a vacsorahelyszín.

A múlt hétvégén az étterem egy egész oldalas álláshirdetést adott fel a brit Sunday Times lapjában, ami gyorsan el is kelt. A követelmények között többek között a „gyönyörű kezek", valamint a görög és latin nyelv alapvető ismerete is szerepel, hiszen az étterem szerint a hitelesség kulcsfontosságú. A szőlőetető alkalmazott olyan juttatásokat élvezhetett, mint a rendszeres manikűr (hogy a kezei gyönyörűek maradjanak), valamint a „legfinomabb" ételeket és borok.

A New York Post szerint néhányan össze is zavarodtak a hirdetés láttán, és nem voltak biztosak benne, hogy egy valódi állásról van-e szó. Ez persze érthető, hiszen a munkakör nem túl elterjedt (még?) a vendéglátásban.

Az persze kérdéses, hogy mennyire jó munka szőlővel etetni az esetleges ittas vendégeket, de az biztos, hogy egy ilyen állás nem sokszor adatik egy ember életében.


A figyelmetekbe ajánljuk