Laosz
Fotó: Shutterstock

5 egzotikus úti cél, ahol 2025-ben aprópénzből nyaralhatunk

Ma már nem kell milliókat költenünk, ha meglátogatnánk egy-egy egzotikusabb országot. Hogy ezt az állításunkat bizonyítsunk, a hellosafe segítségével ismertetünk 5 különlegesebb desztinációt, ahol látogatásunk során nem kell többet költenünk napi pár ezer forintnál.


5. Mongólia

Az ötödik helyen a füves pusztákkal teli és a Góbi-sivatagot is magában foglaló Mongólia végzett, mely gyönyörű tájai mellett a főváros, Ulánbátor rendkívül izgalmas kultúrájával várja a turistákat.

Az ázsiai országban nem kell többet költenünk napi 9 ezer forintnál, amely az étkezést, programokat és a közlekedést is fedezi.

4. Ghána

Ghána Nyugat-Afrika egyik legbarátságosabb és legbékésebb országa, amely lenyűgöző természeti szépségével és gazdag kultúrájával kápráztatja el az arra járó kalandorokat. Az ország legfőképp történelmi rabszolga-kikötőiről – például Cape Coast településéről – híres, de a színes piaci forgatagát és izgalmas ízeit is érdemes megtapasztalnunk.

Ghána az egyik legolcsóbb afrikai ország: akár napi 7600 forintnyi költőpénzzel is könnyedén megúszhatjuk ott-tartózkodásunkat.

Ezt is olvasd el! Íme, Európa legmegfizethetőbb városi kiruccanásai – Budapest az élmezőnyben

3. Ruanda

A bronzérmes pozícióban szintén egy afrikai ország, Ruanda végzett. Az Egyenlítőtől nem messze található állam évek óta a kontinens legbiztonságosabb és legnyugodtabb helyei között van, amely a napi kiadások tekintetében rendkívül hívogató:

a felmérés szerint egy turista napi kiadásai mindössze 7600 forint körül alakulnak.

Közel kétmilliós fővárosa, Kigali kiváló gasztronómiája mellett tiszta és modern utcáiról ismert, az ország keleti részén található Akagera Nemzeti Park pedig rengeteg egzotikus állatfajnak – köztük oroszlánoknak és zebráknak – ad otthont.

2. Kazahsztán

A második helyet Kazahsztán szerezte meg. A világ kilencedik legnagyobb területű országa főleg csodálatos és kietlen hegyvidékeiről, kristálytiszta tavairól ismert. Továbbá a főváros, az egyre modernebb Asztana is megér egy látogatást, amely szintén egy másik világba kalauzol el majd minket.

A napi kiadások csupán átlagosan 16 euró körül alakulnak, ami hozzávetőlegesen 6400 forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet! Ma már nem Tenerife a legvágyottabb téli desztináció

1. Laosz

A lista élén Laosz, Délkelet-Ázsia egyik gyöngyszeme található, amely gyönyörű természeti kincseiről és kedvező árairól ismert.

A Kína, Vietnám, Kambodzsa, Thaiföld és Mianmar szomszédságában fekvő országban egy külföldi látogató – mindent összeadva – átlagosan közel 12 eurót, vagyis kevesebb mint 5 ezer forintot költ el naponta.

A legolcsóbb országok, ahová 2025-ben érdemes lesz ellátogatnunk

  1. Laosz
  2. Kazahsztán
  3. Ruanda
  4. Ghána
  5. Mongólia
  6. Örményország
  7. Burkina Faso
  8. Grúzia
  9. Mali
  10. Burma
  11. Haiti
  12. Malawi
  13. India
  14. Nepál
  15. Szerbia
Forrás: TimeOut

A figyelmetekbe ajánljuk