Olvasó férfi a tengerparton, könyvvel a kezében

Már minden érdekes filmet végignéztél, és a Netflixen található összes sorozatot betéve ismered? Itt az idő, hogy előkapj pár könyvet, vagy beballagj a közeli könyvesboltba, esetleg végigböngészd a netes kínálatot, és a kezedbe vedd a világ legjobb bestsellerjeit!


John Grisham: Camino Winds

John Grisham: Camino Winds k\u00f6nyvbor\u00edt\u00f3

A Camino Winds vezeti a New York Times bestseller listáját

Doubleday

John Grisham, bestseller író, a thrillerek mestere a nap, homok, misztérium és zűrzavar paradicsomába kalauzolja el olvasóit legújabb regényében, a Camino Island folytatásában.

Isten hozta Camino szigetén, ahol bármi megtörténhet – akár egy gyilkosság is egy hurrikán közepén, amely talán a valaha volt legtökéletesebb bűnténynek bizonyul. A Leo hurrikán letérve útjáról a sziget felé veszi az irányt. Florida kormányzója kötelező evakuálást rendel el, mire a legtöbb lakos bedeszkázza a házát és elmenekül, ám Bruce Cable úgy dönt, a szigeten marad és átvészeli a vihart. A hurrikán hatalmas pusztítást végez: otthonok dőlnek romba, az utcákat elönti az ár, és egy tucatnyi ember életét veszti. Az áldozatok között van Nelson Kerr, Bruce egy thrillerregényeket író barátja is. Ám a férfi sérüléseinek jellege arra utal, hogy nem a vihar okozta a vesztét: több gyanús fejsérülést is szenvedett.

De ki akarná Nelson halálát? A helyi hatóságok túl elfoglaltak a hurrikán okozta állapotok rendbehozásával, és nem is rendelkeznek a megfelelő felszerelésekkel. Bruce a Nelson regényeiben feltűnő árnyalakokon kezd merengeni és nyomozásba kezd: a megfejtés valahol ott van Nelson sorai között, ám amire Bruce rátalál, sokkal rémísztőbb és veszélyesebb, mint bármilyen csavar Nelson regényeiben. Az árnyalakok talán sokkal valóságosabbak, mint azt gondolnánk...

Stephen King: If It Bleeds

Stephen King: If It Bleeds k\u00f6nyvbor\u00edt\u00f3

Négy rémisztő novellával borzolja az ideget a horror mestere: Stephen King

Scribner

Stephen King: If It Bleeds című 2020-as novellagyűjteménye négy kisebb történetből áll. Ezek a novellák az If It Bleeds, Mr. Harrigan's Phone, The Life of Chuck és Rat címet viselik. A kötet megjelenését eredetileg május 5-re tervezték, ám a koronavírus-járvány következtében végül előbb, már április 21-én kiadták.

If It Bleeds
Holly Gibney nyomozó egy eltűnt kutya ügyében nyomoz, amikor meglátja egy iskola bombázásának felvételeit. Ám amikor a késő esti riportot is megnézi az esetről, rájön, hogy valami nem stimmel a tudósítóval. Hamar rájön, hogy nem ő az egyetlen, aki felfigyel a riporter gyanús viselkedésére.

Mr. Harrigan's Phone
A 9 éves Craig munkát kap a nyugalmazott Mr. Harrigannél, akinek segít az öntözésben és alkalomadtán felolvas neki. Ahogy telnek az évek, Craig vásárol egy telefont az idős bácsinak. Amikor Mr. Harrigan meghal, a telefont is eltemetik vele együtt. Egy éjjel Craig magányában hangüzenet küld elhunyt barátha telefonjára, amire nagy meglepetésére válaszüzenet érkezik. Craig megtanulja, hogy minden halott távozik.

The Life of Chuck
Ahogy a körülötte lévő világ feledésbe merül, az ember rájön, hogy mennyi mindent élt meg élete során. Chuck Krantzet halála napján ismerjük meg, majd visszatekintünk az életére, hogy lássuk, hogyan élte azt, és mi mindent fedezett fel a házban, ahol felnőtt.

Rat
Egy alkotói válságban szenvedő író démoni alkura készül, hogy befejezhesse regényét.

Celeste Ng: Little Fires Everywhere

Celeste Ng: Little Fires Everywhere k\u00f6nyvbor\u00edt\u00f3

A 2017-es regényből minisorozat is készült Reese Witherspoon főszereplésével

Penguin Press

Shaker Heights a tökéletes külvárosi negyed. Senki más nem éli át jobban ennek a szellemiségét, mint Elena Richardson, akinek az élete tökéletesen szabályszerű. Ebbe a miliőbe csöppen bele tinédzser lányával a titokzatos művész és szingli anyuka, Mia Warren, amikor kibérli Richardsonék egyik házát. Hamarosan Mia és Pearl kapcsolata átalakul, a Richardson gyerekek ugyanis az anya-lánya páros megszállottjává válnak. Mia azonban rejtélyes múltat cipel, mi több, semmibe veszi a társadalmi különbségeket, ezzel veszélyeztetve a rendezett kis közösség békéjét.

Amikor Richardsonék régi barátai egy kínai-amerikai csecsemőt kísérelnek meg örökbefogadni, valóságos csata tör ki, amely megosztja a negyed lakóit, Mia és Elena pedig szembekerülnek egymással. Mivel Elena bizalmatlan Miát és a céljait illetően, elhatározza, hogy felfedi a nő múltjának titkait. Ám megszállottsága váratlan és pusztító következményekkel jár.

A Little Fires Everywhere feltárja a titkok súlyát, a művészet és az identitás természetét, az anyák ragaszkodását – és az a gondolat is veszélybe kerül, hogy a szabályok követésével a katasztrófa megelőzhető. A 2017-es regényből televíziós minisorozat is készült Reese Witherspoon és Kerry Washington főszereplésével 2020-ban.

Forrás: The New York Times

A figyelmetekbe ajánljuk