Ha ezt általános iskolában elmondják rajzórán, sokan más pályát választottak volna.

A 38 éves apuka, Phil Heckels egészen egyedi módon gyűjt jótékony célokra. Túlzás lenne azt állítani, hogy istenadta tehetségét kamatoztatva segíti a rászorulókat, de az érdemeit senki nem vitathatja el. Heckels ugyanis a finoman fogalmazva sem precíz és élethű állatrajzaival vált az internet egyik felkapott művészévé.

Történt ugyanis, hogy a férfi egy köszönőlap készítésére akarta rávenni 6 éves kisfiát, akit úgy akart motiválni, hogy ő rajzolta meg a család fekete labradorját, Narlát. Mindezt feltöltötte a Facebookra is, és önironikusan 299 font kikiáltási árat nevezett meg az alkotásért. Itt már világossá vált: Heckels nem tud rajzolni, és lehet, hogy még a fia is ügyesebb nála.

„Ez egy óriási baromság volt"

– így emlékszik vissza a posztjára a CNN-nek adott beszámolójában Heckels.

Ugyanis a férfit a nap végére hét barátja is megkereste munkaajánlattal. Az első nap még csak hét felkérést kapott, de napokon belül elárasztották az üzenetek olyanoktól, akik a saját háziállatukat szerették volna megrajzoltatni vele.

Heckels teljesítette is ezeket a kéréseket, és elmondása szerint a lehető legjobban próbálta megrajzolni őket, de sajnos semmilyen művészeti képzésen nem vett részt, és még tehetsége sincs a rajzoláshoz.

Aztán egyik ügyfele ragaszkodott ahhoz, hogy fizessen Heckelsnek a munkájáért, de a művész nem érezte jól magát a helyzettől, ezért azt tanácsolta, hogy inkább utalja el jótékony célra azt. Később annyian akartak neki fizetni a rajzokért, hogy létrehozott egy adománygyűjtést, ami egy hajléktalanok megsegítésére gyűjtő szervezethez juttatja el a pénzt, és Heckels családja is évek óta támogatja őket.

Novemberre már 11 500 fontot (nagyjából 4,5 millió forint) sikerült összerajzolnia.

Mutatunk mi is pár remek alkotását, de érdemes a Facebook-oldalát is követni. Ha pedig kedvünk támad rajzoltatni vele, nyugodtan írjunk rá.


Friss

Három táncos film, amit látni kell!

Ha minden jól alakul, nyáron akár már ismét bulizhatunk. Ehhez persze nem árt, ha időben elkezdjük újra begyakorolni egykor már jól bevált mozdulatainkat. Ha pedig megkopott emlékeinkből csak nehezen tudnánk visszaidézni, mikkel váltunk a táncparkett ördögeivé, nézzünk meg gyorsan pár táncos filmet, azok majd ellátnak minket elég ihlettel. Mutatunk is gyorsan hármat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk