Ha ezt általános iskolában elmondják rajzórán, sokan más pályát választottak volna.

A 38 éves apuka, Phil Heckels egészen egyedi módon gyűjt jótékony célokra. Túlzás lenne azt állítani, hogy istenadta tehetségét kamatoztatva segíti a rászorulókat, de az érdemeit senki nem vitathatja el. Heckels ugyanis a finoman fogalmazva sem precíz és élethű állatrajzaival vált az internet egyik felkapott művészévé.

Történt ugyanis, hogy a férfi egy köszönőlap készítésére akarta rávenni 6 éves kisfiát, akit úgy akart motiválni, hogy ő rajzolta meg a család fekete labradorját, Narlát. Mindezt feltöltötte a Facebookra is, és önironikusan 299 font kikiáltási árat nevezett meg az alkotásért. Itt már világossá vált: Heckels nem tud rajzolni, és lehet, hogy még a fia is ügyesebb nála.

„Ez egy óriási baromság volt"

– így emlékszik vissza a posztjára a CNN-nek adott beszámolójában Heckels.

Ugyanis a férfit a nap végére hét barátja is megkereste munkaajánlattal. Az első nap még csak hét felkérést kapott, de napokon belül elárasztották az üzenetek olyanoktól, akik a saját háziállatukat szerették volna megrajzoltatni vele.

Heckels teljesítette is ezeket a kéréseket, és elmondása szerint a lehető legjobban próbálta megrajzolni őket, de sajnos semmilyen művészeti képzésen nem vett részt, és még tehetsége sincs a rajzoláshoz.

Aztán egyik ügyfele ragaszkodott ahhoz, hogy fizessen Heckelsnek a munkájáért, de a művész nem érezte jól magát a helyzettől, ezért azt tanácsolta, hogy inkább utalja el jótékony célra azt. Később annyian akartak neki fizetni a rajzokért, hogy létrehozott egy adománygyűjtést, ami egy hajléktalanok megsegítésére gyűjtő szervezethez juttatja el a pénzt, és Heckels családja is évek óta támogatja őket.

Novemberre már 11 500 fontot (nagyjából 4,5 millió forint) sikerült összerajzolnia.

Mutatunk mi is pár remek alkotását, de érdemes a Facebook-oldalát is követni. Ha pedig kedvünk támad rajzoltatni vele, nyugodtan írjunk rá.


A figyelmetekbe ajánljuk