Fából és acélból készült alvófülkéket helyeznek ki a hajléktalanok részére a németországi Ulm parkjaiba és a város egyéb területeire. Az ágyakat hőszigeteléssel látták el, hogy valódi menedékként szolgáljanak az azokat igénybe vevőknek a téli hónapokban.A város szóvivője szerint a fülkék ahhoz is elég nagyok, hogy két ember aludjon benne. A bokszokban nincsenek kamerák, és igénybevételükhöz előzetes regisztráció sem szükséges. Ugyanakkor az alvófülkéket érzékelőkkel látták el, amelyek használatba vételkor aktiválódnak.

A rendszer automatikusan nyílik és zárul, valamint értesítést küld, ha valaki egy egész éjszakára megszállt.

Miután az ötletgazdák már tavaly is pozitív visszajelzéseket kaptak a kezdeményezésről, folyamatosan fejlesztik a szálláshelyeket. Bár az energiatakarékosságot is fontos szempontnak tekintik, legfőbb céljuk, hogy kevesebb nedvesség és több meleg levegő érje azokat, akik fedélre vágynak. Ha a kabinokban kár keletkezik, azokat a lehető leggyorsabban megjavítják.

via 24.hu

Friss

A Microsoft Xbox minihűtőt ad ki

Az egész viccként indult, de végül valódi termék lett belőle.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3+1 esemény, amik az elmúlt hetekben történtek a Marson

Újabb hónap telt, a Marson pedig folyamatosan történelmi jelentőségű események történnek. Cikksorozatunk harmadik része következik!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Kijön a Spice Girls-dal, amit anno túl fülledtnek tartottak

A Spice albumon lett volna rajta, de a kiadó szerint túlságosan szexuális volt az együttes fiatal közönségének.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk