kékszőlőmag bock
Fotó: pince.bock.hu

Az adakozás az új trend

Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a Bock Borászat több mint ötezer darab Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt és Tablettát juttat el a koronavírus-járványban legjobban veszélyeztetett időseket gondozó szociális intézményeknek.


Már húsvét előtt megkezdődött a nyolcmillió forint értékű adomány átadása az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével, amelynek segítségével a Bock Borászat az idősotthonokat szeretné segíteni a koronavírus elleni védekezésben.

Bock József, a Bock Borászat tulajdonosa hangsúlyozta:

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a jelenlegi helyzetben a lehető legtöbben összefogjunk, hogy a járvány hatásait, minden, a rendelkezésünkre álló eszközzel, megoldással enyhíthessük. Hiszek abban, hogy a szükséges távolságtartás és a korlátozások betartása mellett nagyon fontos az egészséges táplálkozás szerepe is, ezáltal az immunrendszer hatékony működésének segítése, főleg a legjobban veszélyeztetett korcsoportok esetében, melyben én is érintett vagyok. Ehhez tudnak eredményesen hozzájárulni kékszőlőmagból készült termékeink."


k\u00e9ksz\u0151l\u0151mag bock Fotó: pince.bock.hu

A Bock Borászat a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkával fejlesztette ki az adományként felajánlott, villányi kékszőlőmagból készülő étrend-kiegészítő termékcsaládot, amely segíti a szervezet természetes ellenállóképességének megőrzését.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a segélyszervezet időseket gondozó intézménye mellett a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő otthonokba is juttatnak az adományból. Van olyan intézmény, ahová már húsvét előtt eljutottak az immunrendszer erősítő készítmények, a teljes adományt pedig az ünnepeket követő napokban fogják tudni osztani.

„A legveszélyeztetettebb korosztály számára különösen nagy segítség a Bock Borászat példaértékű felajánlása." – tette hozzá a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni: Bankkártyás adományozással awww.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon „koronavírus" megjelöléssel. A beérkező pénzadományokat országos intézményhálózatán keresztül használja föl a segélyszervezet: átmeneti otthonokban élő, illetve az intézmények látókörében élő rászoruló családok, valamint idősek és hajléktalanok támogatására, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

A figyelmetekbe ajánljuk