New York Times naplemente festményekkel
Sho Sibuya / Designboom

Így festene a New York Times műalkotásként

Talán meglepődnénk, ha a reggeli újságban szavak helyett csak festményeket találnánk, de egy New York-i művész szerint a mindennapjaink érezhetően nyugodtabbak lennének.


Sho Shibuya grafikusművész alapvetően minimalista munkákat készít, de nem veti meg a különféle anyagok, színek és médiumok együttes használatát sem.

Néha ki kell kapcsolnunk

A karantén alatt indított egy sorozatot, amelynek fő célja az volt, hogy megmutassa: a médiából folyamatosan ránk zúduló információ áradatban szükségünk van a pihenésre, hogy egy kicsit kikapcsoljuk az agyunkat.

Erre a megállapításra reflektálva elképzelte, milyen lenne a New York Times festővászonként, ha a botrányos címlapsztorik, bűnügyi hírek, politikai csatározások beszámolói helyett csak megnyugtató festményeket látnánk.

Naplemente különböző színekben

Az eredmény magáért beszél: Shibuya a legszebb színekben pompázó naplementéket festette a címlapokra, amelyek szinte egytől egyig ugyanazt a színkompozíciós elvet követik, mint Mark Rothko színfoltos alkotásai.

A lapok a kék, a narancssárga és a rózsaszín különböző árnyalataiban pompáznak, azt jelképezve, hogy a természet végzi a dolgát, a napok véget érnek, majd újra elindulnak, bármilyen szörnyűség történjen is a világban.

Sho Shibuya további New York Times újraértelmezései megtalálhatóak az Instagram oldalán.

Forrás: Designboom

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk