Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi szerepében.
Disney

Egy színésztársa lebeszélte volna Ewan McGregort Obi-Wan Kenobi szerepétől – ez volt az indok

Nem mindenkinek lendített a karrierjén az, hogy a Star Wars-ban szerepelt – Ewan McGregort is megpróbálták lebeszélni Obi-Wan szerepéről.



A Star Wars a filmtörténet egyik legnépszerűbb, legtöbb bevételt hozó franchise-a, így azt hihetnénk, minden színész kapva kapna a lehetőségen, ha megkínálnák egy szereppel. Azonban korántsem járt mindenki jól azzal, hogy szerepet vállalt az űreposzban – írja a Slash Film.

Közismert Jake Lloyd esete, aki Anakin Skywalkert alakította a Baljós árnyakban.

A fiatal színész nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött népszerűséggel, ahogy a színészi képességeit érő negatív kritikákkal sem.

Egy-egy szerepet elvállalt még a Baljós árnyak után, de aztán rövid úton véget vetett színészi karrierjének. Nem sokkal ezt követően depresszióba zuhant, a hírek szerint a mai napig pszichés problémákkal küzd.

Ez is érdekelhet: Még George Lucast is elbizonytalanította a Star Wars legfurcsább problémája

Padm\u00e9 \u00e9s Anakin.

Padmé és Anakin.

Lucasfilm

A Padmét alakító Natalie Portman jóval szerencsésebb volt Lloydnál: noha az ő színészi teljesítményét is bőven érte kritika, később ki tudott teljesedni és mára a legnagyobb hollywoodi sztárok között emlegetik.

Az eredeti trilógia főszereplőiről, Mark Hamillről vagy Carrie Fisherről sem állíthatjuk azt, hogy teljesen zökkenőmentesen alakult volna a karrierjük a Star Wars után: különösen az nehezítette meg a dolgukat, hogy bármilyen szerepet is vállaltak el a későbbiekben, a nézők továbbra is Luke Skywalkert és Leia hercegnőt látták bennük.

Ewan McGregor.

Ewan McGregor karrierje a Star Wars után is felfelé ívelt.

Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Hasonló problémával küzdött Denis Lawson is, aki Wedge Antillest, a legendás vadászpilótát alakította az eredeti trilógiában. Noha a skót színész nagy népszerűségre tett szert George Lucas filmjeinek köszönhetően, kifejezetten frusztrálta, hogy mindenki csak a Star Wars-ról kérdezi őt.

Így tehát nem meglepő, hogy Lawson le akarta beszélni honfitársát, Ewan McGregort arról, hogy szerepet vállaljon az előzménytrilógiában. Azonban nem járt sikerrel: minél többet tudott meg McGregor Obi-Wan Kenobi szerepéről, annál jobban akarta azt.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 4+1 Star Wars-jelenet, amit még George Lucas is utált

Az azóta eltelt idő őt igazolja: hiába kötik sokan a mai napig Obi-Wan Kenobi karakteréhez, nem skatulyázták be végleg, azóta is számos más filmben és sorozatban bizonyította tehetségét.

McGregor tehát nem bánta meg, hogy elvállalta Obi-Wan Kenobi szerepét – az már egy másik kérdés, hogy nem minden rajongó tetszését nyerte el az előzménytrilógia.

A figyelmetekbe ajánljuk