Mark Hamill.
Lucasfilm

Mark Hamillt a rendőröknek kellett elvinniük az első Star Wars-megbeszélése után

Mark Hamill még el sem kezdte forgatni a Star Wars első részét, de közvetlen a bemutatkozás után egy rendőrautóban találta magát.


Mark Hamillt gyakorlatilag teljesen ismeretlen színészként választották ki a Star Wars főszerepére, a 20-as éveit taposó fiatal pedig teljesen egyedül érkezett meg az 1976-ban kezdődő angliai forgatásra – írja a Slash Film.

Hamill – akit lassan 50 éve csúfolnak az egyik filmbéli sora miattJ.W. Rinzler 2013-as The Making of Star Wars:(Enhanced Edition) című könyvében elmesélte, hogy olyannyira elveszett volt a George Lucassal való első találkozásakor, hogy kis túlzással egy szót sem értett abból, amit a rendező mondott – ráadásul a jetlagje miatt egyre fáradtabbnak érezte magát.

Ez is érdekelhet: Akármilyen meglepő, a Star Wars egyik leghíresebb jelenetét a Pentagonnak köszönhetjük

A színész szerint rendkívül bizonytalan volt azon a napon, mivel a forgatási helyszín még közel sem volt kész, és Lucas hiába magyarázta, miként fognak kinézni a dolgok, a rendezőn és a díszleteseken kívül jó eséllyel senki nem tudta elképzelni, hogy ebből valaha is egy működő produkció lesz. Lucasról egyébként köztudott, hogy sosem volt túlzottan szívbajos az ilyen dolgokkal kapcsolatban, a Birodalom visszavág egyik kulcsjelenetét például a medencéjében vették fel.

Mark Hamill

Mark Hamill a Birodalom visszavágban.

Lucasfilm
George körbevitt és megmutatta az összes díszletet. A tárgyak nem voltak kifestve, a Millennium Falcon például csak egy darab fa volt. El sem tudtam képzelni, hogyan fog kinézni ez az egész. És George elmagyarázott mindent – >> Itt fogjuk forgatni a külsőt, és amikor belépsz a házba, ott leszel <<

– mesélte a későbbi Luke Skywalker.

Hamill ezután azt is hozzátette, hogy a stáb nagyon furcsán viselkedett vele, ugyanis Lucas szinte mindenkinek bemutatta, de a kollégák válasza körülbelül annyi volt, hogy „oké”.

A nap „fénypontja” viszont csak ezután következett, ugyanis a látogatás után a jetlaggel terhelt színész hazaindult, volt azonban egy kis bökkenő: fogalma sem volt arról, hogy hol a szállodája, és teljesen eltévedt, ami enyhén szólva sem volt egy jó ómen az akkoriban súlyos politikai feszültségekkel terhelt Londonban.

Hamill a saját elmondása szerint órákon keresztül bolyongott, mígnem egy másik hotel személyzetétől kért segítséget.

(..) Annyira elfajult a helyzet, hogy megpróbáltam segítséget kérni egy másik szállodában. Kerestem valamit a tárcámban valamit, egy gyufásdobozt, vagy bármit, amire rá volt írva a hotel neve, de nem találtam, és a személyzet tagjai kezdtek nagyon aggódni – a Tube [londoni metró] robbantások és az IRA miatt –, ezért elkérték az útlevélszámomat. De az meg nem jutott eszembe, ezért hívták a rendőrséget. És ott ültem a rendőrökkel egy buszban, és azt kérdezték: >>Dorchesterben volt? Vagy Grosvenor Square-en? << Végül azonban, varázsütésre, rátaláltunk a szállodámra

– folytatta.


A figyelmetekbe ajánljuk