Mark Hamill.
Lucasfilm

Lassan 50 éve piszkálják Mark Hamillt a Star Wars egyik legidétlenebb mondata miatt

Mark Hamill 25 éves korában játszotta el először Luke Skywalker szerepét, azonban a Star Wars: Egy új remény című film egyik első mondata örökké heccelés tárgyává tette a legendás színészt.


Luke Skywalkerre szinte mindenki úgy gondol, mint a Jedik megmentőjére, aki a társaival együtt megsemmisítette a Birodalmat.

A karaktert azonban az első filmben még közel sem ilyennek ismerhettük meg, hiszen amikor Luke a Tatooine-on élt, csupán egy gyerek volt, aki a barátaival akart lógni. Tinédzserhez méltóan pedig rendszeresen össze is veszett nevelőjével, Owen bácsival. Egy ilyen szituációban hangzott el a hírhedt mondat.

Amikor a nagybátyja, Owen kéri, hogy Luke vigyen el pár droidot a garázsukba, hogy megtisztítsa őket, a fiú így ellenkezik:

De hát én a Tosche Állomásra indultam, hogy elhozzak néhány áramátalakítót!

Ez is érdekelhet: A Birodalom visszavág egyik leghíresebb jelentét George Lucas medencéjében forgatták le

Tízből tíz ember szerint Hamill kifejezetten „hisztisen” adta elő a sort, ami nem véletlen, hiszen pont ez volt a feladata, a rendező ezt kérte tőle. A dolog oka igen egyszerű: George Lucas a filmek alatt be akarta mutatni a főszereplő fejlődéstörténetét, amihez elengedhetetlen volt, hogy a sztori elején Luke egy, a nagybátyjával szemben sem túl hatékony lázadó tinédzser legyen.

A rajongókat azonban a rendező víziója nem foglalkoztatta túlságosan, hiszen minden probléma nélkül viccet csináltak a dologból, sőt, a mai napig születnek különböző Tosche Állomásos mémek.

A szóban forgó poénról pedig magát a legfőbb érintettet, Mark Hamillt is megkérdezték.

Azért figuráztak ki ezért a mondatért, mert annyira nyafogós volt. És emlékszem, hogy akkoriban olyan gyerekesre kellett csinálnom, amennyire csak lehet, hogy megmutathassam, hogyan érik később Luke. Szóval kínosnak kellett lennie. Nyafogósnak és gyerekesnek kellett lennie. De fiam, ez visszajött, hogy kísértsen engem. Nem hiszem, hogy valaha is lehetőségem lett volna arra, hogy végre felvegyem azokat az áramátalakítókat

– mondta viccesen Hamill.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk