Birodalom visszavág.
Lucasfilm

A Birodalom visszavág egyik leghíresebb jelentét George Lucas medencéjében forgatták le

Egy izgalmas háttérinformáció szerint a A Birodalom visszavág egyik ikonikus bevágását nem egy gigantikus stúdióban, hanem George Lucas medencéjében forgatták le.


A filmtörténelem során számtalan olyan esettel találkoztunk már, hogy egy ikonikus snittet egy külső szemlélő számára nevetséges módon rögzítettek. A Star Wars ötödik részének egyik jelenete azonban minden eddig ismert sztorin túltesz.

Aki látta a Birodalom visszavágot, minden bizonnyal emlékszik arra jelentre, amikor Luke megérkezik Yodához a Dagobah-rendszerbe.

A főszereplő droidja, R2-D2 a kiszállás után azonnal elmerül a vízben, de ez nem jelent különösebb problémát, ugyanis a kis robot azonnal elkezd úszni a part felé, azonban egy félelmetes vízi lény elkapja, magához húzza, és a végén kiköpi a partra.

Ez is érdekelhet: Natalie Portman imádná, ha visszatérhetne a Star Warsba, de van egy bökkenő

Mint utólag kiderült, a jelenet legtöbb részét egy angol stúdióban forgatták le, azonban volt néhány olyan snitt, amit vagy nem tudtak, vagy elfelejtettek rögzíteni.

Ilyen volt az a rész is, amikor a lény uszonyát láthatjuk a vásznon. Az alkotók érezték, hogy egy ilyen kép nélkül a jelenet igen gyatra lenne, ezért egy pótforgatási nap keretein belül fel akartak venni egy „szörnyes” snittet.

Azt azonban nem tudták, hogy hol lenne érdemes belefogni a munkába, de végül eszükbe jutott, hogy Lucas medencéje pont tökéletes lesz erre a munkára.

A medence „mocsarasítása” után a jelenet rendben elkészült, külön érdekesség, hogy a szörnyet professzionális búvárok mozgatták a víz alatt.

A tisztítószemélyzet tagjainak pedig ezután a nap után minden bizonnyal egy szép nagy feladatot kellett megoldaniuk, ugyanis a cél érdekében alaposan összekoszolhatták a medencét.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk