Részlet az  Obi-Wan Kenobi című sorozatból.
Disney

Egy rajongónak nem tetszett az Obi-Wan sorozat, ezért összevágott belőle egy 2 órás filmet

A Disney nem készített egyetlen Star Wars-filmet sem, a Skywalker kora óta, de a Lucasfilm egyre aktívabb a televíziós világban. Bár a tévé felé való fordulás nagyrészt sikeres volt a Star Wars-márka számára, sok rajongó még mindig jobban szeretné, ha kedvenc karakterei különböző játékfilmekben térnének vissza.


Ez volt a helyzet az Obi-Wan Kenobi, a Disney+ nemrégiben bemutatott sorozata esetében is, amelyben Ewan McGregor újra eljátszotta az ikonikus Jedi mester szerepét. A projektet eredetileg mozifilmnek tervezték, ám végül a sorozat-formátum mellett döntöttek, ami sokaknak enyhén szólva sem tetszett.

Kai Patterson, filmrendező és Star Wars-rajongó is közéjük tartozik. Annyira szenvedélyesen szerette volna filmként látni az Obi-Wan Kenobit, hogy magára vállalta, hogy a hat epizódból álló sorozatot összevágja egy kétórás játékfilmmé.

A weboldalán közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy a projekt a forrásanyag és a sorozatban nyújtott alakítások iránti szenvedélyéből fakadt. Úgy érezte, hogy a Disney+ vágása nem szolgáltatott igazságot a projektnek, ezért igyekezett egyfajta alternatív verziót bemutatni belőle.

Patterson határozottan állítja, hogy nem akar semmit elvenni az eredeti sorozatból vagy az azon dolgozó művészektől, és kéri, hogy senki ne nézze meg a szerkesztését anélkül, hogy fizetett volna a Disney+ előfizetésért.

Mindezt rajongóként a rajongókért tettem, és nem keresek rajta pénzt. Nagyon remélem, hogy élvezitek az Obi-Wan Kenobi Show 2,5 órás filmes értelmezését

– írta, megjegyezve, hogy ő csak átrendezte a sorrendet azokban a felvételekben, amelyekhez a rajongók már hozzáférhettek.

Az Obi-Wan Kenobi mind a hat epizódja streamelhető a Disney+-on, Patterson rajongói verziója pedig a weboldalán érhető el.

Forrás: IndieWire

A figyelmetekbe ajánljuk