Obi-Wan Kenobi
Disney

Egy George Lucas-viccről nevezték el Obi-Wan Kenobi szülőbolygóját

George Lucas sosem volt híve annak, hogy kifigurázza saját magát. Az egyik ilyen vicc, amely a sokak szerint nem túl kreatív névadási képességeit gúnyolta ki, pedig bekerült a Star Wars-történetébe.


A 2010-es Star Wars Celebration V rendezvényen Lucas interjút adott Jon Stewartnak. Lucas elárulta, hogyan találja ki a neveket, és elmagyarázta, hogy a legtöbbjük olyan dolgok, emberek vagy helyek átdolgozott változata, amelyekkel az élete során találkozott. Dexter Jettster például a fiáról, Jettről kapta a nevét.

Stewart feltett egy olyan kérdést is, amely sok Star Wars-rajongót foglalkoztatott: mi Obi-Wan Kenobi szülőbolygója?

Erre Lucas a következőket válaszolta:

Ez az egyik első dolog, amit a legelső forgatókönyvbe írtam. A Stewjon bolygóról származik.

Ez a Stewart nevével való játék nyilvánvalóan vicc. Nem lenne túl meglepő, ha Lucas menet közben találta volna ki ezt a poént. Ez azonban tükröz egy igazságot Obi-Wan karakterével kapcsolatban: a Jedik előtti élete nem fontos, mert igazából nincs is neki. A Rend többi tagjához hasonlóan őt is gyerekkorában avatták be, így nem emlékszik semmire a Jedik előtt.

Mégis, mivel Obi-Wan születési helyéről nincs információ, a Stewjon bekerült a Star Wars kánonjába. A fikcióban azonban még nem kapott helyet az információ.

A bolygó neve soha nem hangzott el egyetlen filmben, tévéfilmben vagy könyvben sem, még azokban sem, amelyek Obi-Wanra fókuszálnak, mint a névadó minisorozat vagy Claudia GrayMester és tanítvány című regénye. A Köztársaság kora – Obi-Wan Kenobi című képregényben a Jedi egyszerűen csak „a szülőbolygóját" említi, amikor a múltjáról beszél. Stewjon azonban szerepel a promóciós anyagokban, és a Wookieepedián is.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk