Padmé és Anakin.
Lucasfilm

Még George Lucast is elbizonytalanította a Star Wars legfurcsább problémája

Még a legnagyobb Star Wars-rajongók jelentős része is problémásnak találja az Anakin Skywalker életkora körüli mizériát, sőt, még maga George Lucas is belekavarodott a dologba.


A Star Wars előzménytrilógiáját nézve a legtöbben elgondolkodnak, hogy a későbbi szerelmespár, Anakin és Padmé között mennyi lehet a korkülönbség. Erre szerencsére van hivatalos válasz: a Baljós árnyakban Padmé 14, míg Anakin 9 éves.

A főszereplők életkorának kitalálása azonban nem kis nehézséget okozott a Csillagok háborúja atyjának, George Lucasnak, aki Laurent Bouzerau és Jody Duncan Star Wars: The Making of Episode I, The Phantom Menace című könyvéhez készült interjújában beszélt erről a problémáról.

Ez is érdekelhet: Akármilyen meglepő, a Star Wars egyik leghíresebb jelenetét a Pentagonnak köszönhetjük

Mint kiderült, Anakin eredetileg 12 éves lett volna az első részben, sőt, így sokkal egyszerűbb lett volna egyes részletek megmagyarázása.

Sok olyan dolog volt, ami könnyebb lett volna, ha Anakin 12 éves lett volna. Egyrészt könnyebb lett volna a szereposztás, másrészt könnyebb lett volna olyan dolgokat indokolni, mint a fogatverseny vagy az, ahogyan a film végén képes repülni egy csillagvadásszal

– mondta Lucas.

Az évek során egyébként sokan felrótták a rendezőnek azt a kritikát, miszerint a Skywalker túl ügyes, és túl sok mindenben jó annak ellenére, hogy milyen fiatal. Lucasnak azonban arra is van magyarázata, hogy Anakin végül miért lett 9 éves.

A probléma az volt, hogy amennyiben egy 12 éves elhagyja az anyját – ahogy Anakin teszi – közel sem olyan traumatikus, mint egy 9 éves, aki elhagyja az anyját. És van egy kulcsfontosságú történeti pont a későbbiekben, ami azt a tényt vizsgálja, hogy a főhős korán elszakadt az anyjától, és ez hogyan hatott rá

– tette hozzá a rendező.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk