Öt éve ment el Hollywood hercegnője –  érdekességek Carrie Fisherről

Öt éve ment el Hollywood hercegnője –  érdekességek Carrie Fisherről

Bár Carrie Fisherre leginkább a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként emlékeznek, a való életben tanúsított ellenállóképessége csak tovább növelte ikonikus hírnevét. Fisher született író volt, és soha nem riadt vissza attól, hogy kimondja az igazságot és elmesélje a történetét. Nemcsak a mentális betegségével és a függőségével dacolt, de tragikus szerelmi történetei is felfedték pusztító sebezhetőségét.


Átlagos gyermekkort akart

Carrie Fisher 1956. október 21-én született egy igazi színészcsaládba. Szülei nem voltak mások, mint Debbie Reynolds és Eddie Fisher, így pedig a hírnév következtében a fiatal Carrie elég hamar a nyilvánosság elé került. Ez pedig nem nem tetszett neki, normális gyermekkort akart, míg aztán őt is beszippantotta Hollywood.

Imádta a könyveket

Carrie gyűlölte, hogy az anyukáját a fél világ ismeri és szereti, így mindig versengett a figyelméért. Sokszor érezte magát magányosnak, de szeretett volna olyan lenni, mint mindenki más, ezért belevetette magát az irodalom világába, elmerült a történetekben, ami miatt meglepően a „könyvmoly" becenevet kapta. Szíve mélyén író volt, ez az ábránd azonban nem sokáig tartott.

Ki nem állhatta a Leia hercegnő-frizurát

Getty Images/ CBS Photo Archive

Amikor az embereknek Leia hercegnő karaktere jut eszébe, valószínűleg mindenki az oldalsó két kontyra gondol . Míg a rajongók imádták, a színésznő nem igazán volt oda értük. Állítólag két órába telt a frizura tökéletesítése.

Fisher nélkül Leia?

1976-ban George Lucas egy gyönyörűszép lányt keresett Leia hercegnő szerepére. Amikor Carrie Fisher neve felmerült, majdnem elutasította. Ugyanis a rendező Jodie Fostert szerette volna a legjobban, de az akkor fiatal színésznő időbeosztási problémák miatt visszautasította a szerepet.

A titok

Pinterest

A színésznő 2016-ban egy botrányos szenzációval rukkolt elő a The Princess Diarist című memoárjával, amely a Star Wars forgatása alatt vezetett naplójából merített. Ebben pedig megerősítette azt, amit sokan csak sejteni véltek – Harrison Forddal nem csak a képernyőn szerették egymást.

A színfalak mögött Fisher és Ford tiltott viszonyt folytatott. A románcuk messze nem volt tündérmese. Elvégre a színész tizennégy évvel idősebb volt nála, a házasságáról nem is beszélve.

A forgatókönyvírás

A színészi és mentálhigiénés munkája mellett Carrie nagyszerű író volt, és számos vezető rendező kérte fel, hogy segítsen a filmforgatókönyvek csiszolásában. Carrie forgatókönyvíróként dolgozott például a Hook című film forgatásán, ahol át is írta Csingiling néhány szerepét. De közreműködött az Apáca show és az Adam Sandler féle, a Nászok ászok című film forgatókönyvében is.

Spiritualitás

A színésznő számtalan rossz kapcsolata és házasságának sikertelensége nagyon megviselte. Ezért egy brazíliai utazás során Fisher felkeresett egy spirituális gyógyítót, a találkozás pedig mindent megváltoztatott. Ennek az eljárásnak köszönhetően végett tudott vetni megromlott házasságának, és átértékelődtek benne a dolgok.

A figyelmetekbe ajánljuk