John Belushi kora legnagyobb sztárja volt, de karrierjének szomorú véget vetett függősége.


A Billie Eilish-dokumentumfilmet is jegyző R.J. Cutler úgy látszik, megtalálta saját útját: a 18 éves énekesnő után, most egy másik világsztárról rendezett dokumentumfilmet, aminek most megérkezett az előzetese. A Belushi a tragikus sorsú John Belushi életét dolgozza fel, aki a Saturday Night Live első generációjának sztárja volt, később olyan filmsikerek fűződtek a nevéhez, mint a Party zóna, sőt még a zenei életben is sikeres volt. The Blues Brothers nevű formációja két mozifilm mellett még listavezető lemezt is készített Sikerei csúcsán viszont komoly problémái voltak a drogokkal, amik végül sajnálatos vesztét is okozták.

A film Belushi komplex személyiségét próbálja megfogni saját, eddig még nem hallott hangfelvételei alapján. Ezen kívül barátait és családtagjait is hallhatjuk beszélni róla archív felvételek felhasználásával. Feltűnik majd a filmben ilyen formában testvére, Jim Belushi, Dan Aykroyd, Penny Marshall, az SNL főnök Lorne Michaels, Carrie Fisher, Chevy Chase, Harold Ramis, Ivan Reitman és felesége, Judy Belushi is többek között. November 22-én mutatja majd be a filmet a Showtime csatorna.

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk