look és yoda
Ugyan idén decemberben nem jön ki új Star Wars epizód, de az alkotók gondoskodtak róla, hogy ezt az évet se zárjuk a kedvenc űroperánk nélkül. Két videót is megosztottak a rajongókkal.

Az ABC csatorna Good Morning America című műsorában vetítették le azt a hét perces werkvideót, amit a második Star Wars film forgatásán készült. A Birodalom visszavág ugyanis idén volt negyven éves, és bár jelenetei mai szemmel már mosolyt csal az arcunkra, de népszerűsége az évtizedek alatt semmit nem kopott. A kisfilmben olyan, soha nem látott bakikat és forgatási kulisszatitkokat láthatunk, ami biztosan minden rajongót felcsigáz, és akár kedvet is kaphatunk újra megnézni az első részt.

Feltűnik többek között George Lucas, Mark Hamill, Billy Dee Williams ,Anthony Daniels, akik elmondják, hogy miért lehet ez az epizód a legtöbb Star Wars-rajongó kedvence. És ami a ennél is szívet melengetőbb:

az akkor 23 éves Carrie Fisher is többször megszólal.

És mint kiderült, csak idegesíteni ment a többieket a forgatásra. Merthogy a werkvideó nagy része a Hoth bolygót helyettesítő norvégiai Finse-ben játszódik, ahol Fishernek nem volt semmilyen szerepe, de mégis elutazott a csapattal. Az egyik résznél meg is említi, hogy ő csak azért van itt, hogy az idegeire menjen kollégáinak.

A videó egyik narrátora, George Lucas pedig szép szavakkal emlékezett meg a 2016 karácsonyán elhunyt Fisherről:

"Carrie vicces volt, mindenkit megnevettetett. Leia hercegnőként viszont úgy tudott ezeknek a srácoknak vezetője lenni, hogy nem vált nevetségessé. Fontos szerepe volt a karakterének, hogy ő volt a főnök. Pedig alacsonyabb volt mindenkinél, de ezt is remekül megoldotta."

És ha ez nem lenne elég: születésnapi kisfilmet is bemutattak az alkotók, ahol szintén érdekes információkat tudhatunk meg az idén 40 éves epizódról.

A figyelmetekbe ajánljuk