23 év után újra A Birodalom visszavág vezeti az amerikai mozis listát

Harmadszorra került mozikba a Star Wars: A Birodalom visszavág, és harmadszorra is vezette a mozis toplistát múlt hétvégén.


Nagy visszatérés a Csillagok háborújától

A Csillagok háborúja 40 évvel ezelőtt debütált a mozikban, minden bevételi rekordot megdöntve akkoriban. Később 1997-ben újra a mozikba került az eredeti trilógia mindhárom darabja, akkor is az első helyen végzett a bevételi listán A Birodalom visszavág, a 22. helyet megcsípve az éves összesítésben.

Most részben a 40 éves évforduló miatt, részben az amerikai mozik újranyitása miatt újra mozikba került a film, 23 évvel a legutóbbi bemutatója után pedig ismét az élen végzett.

611 filmszínházban vetítették, ezekben összesen a múlt hétvége alatt 644 ezer dollárt termelve, ami elég erős mozinkénti átlag. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenleg nyitva levő 1500 amerikai mozinak egy elég nagy hányada autósmozi, ami kevesebb fizető vendéget tud produkálni, mint egy átlag multiplex – hívja fel erre a figyelmet a Deadline.

A mozis toplistákat nézve időutazónak érezhetjük magunkat

Universal Pictures

Ahogy arról már korábban is írtunk, a koronavírus-járvány miatti kevés új bemutató és a várható nagy bevételkiesés miatt a stúdiók azzal segítették az amerikai mozihálózatokat, hogy ingyen bemutathatóvá tettek számukra az utóbbi évek néhány sikerfilmje mellett régebbi nagy filmklasszikusakat is. Így a karantént követő újranyitás óta vezette a hétvégi toplistát már a Jurassic Park és a Szellemirtók is.

Spielberg dinoszauruszos filmje ezen a héten is megcsípte az ötödik helyet, de bekerült a legnézettebb 10 filmbe a Cápa, a Szörnyecskék, a Kincsvadászok, továbbá az utóbbi évek nagy sikerei közül az Agymanók és a Fekete párduc is. A legjobban teljesítő új film a Relic című horror volt, ami csak a negyedik helyet tudta megcsípni. Egy ideig még valószínűleg régi filmek fogják dominálni az amerikai mozis toplistát.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk