A Jurassic Park 27 év után újra az amerikai mozis toplisták élén

1993-ban mutatták be a Jurassic Park első részét, ami akkor, érthető okokból egyből a mozis toplisták élére került. A film ma is ott van a közönségkedvenc filmek között, ám azt talán senki nem gondolta volna, hogy 27 év után újból az amerikai filmszínházak legvetítettebb filmje lesz.


A koronavírus-járvány okozta bemutatóhiány miatt azonban az Egyesült Államokban régi klasszikusokat kezdtek el vetíteni a mozik. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy közel 30 évvel a bemutató után ismét Steven Spielberg egyik legnépszerűbb filmje, a Jurassic Park uralta az apák napi hétvégét – tudhatjuk meg a Deadline beszámolójából, melyből az is kiderül, hogy a film összesen 517 600 dolláros bevételt termelt, amely átszámolva több mint 160 millió forintot jelent.

Jurassic Park Official Trailer #1 - Steven Spielberg Movie (1993) HD

A lista második helyét szintén egy Spielberg film szerezte meg, egészen pontosan a Cápa, mely csak párezer dollárral maradt le az első helyről: 516 300 dollárt hozott, ez kicsivel több mint 159 millió forint. A dobogóra felfért még A láthatatlan ember is, amely viszont már egy 2020-as, Leigh Whannel film, Elisabeth Moss főszereplésével. Whannel filmje valószínűleg nem lesz akkora siker, hogy 30 év múlva is emlékezzünk rá: a kritikusok nem igazán szerették, ahogy a közönség sem, ez pedig meg is látszik az elmúlt hétvége bevételi számaiból. A láthatatlan ember, a harmadik helyen mindössze 201 ezer dollárt, azaz 62 millió forintot termelt.

A Jurassic Park nem először került vissza a mozikba. A film bemutatásának huszadik évfordulóján 3D-s verzióban mutatták be a rajongóknak.

A figyelmetekbe ajánljuk