darth vader it az lufi légballon vörös stephen king fekete bőrdzseki fotózás sötét

Sohasem gondoltuk volna, de igaz: az Az című Stephen King regény egy karakterének a Star Wars inspirálta a nevét.


Mindenki emlékszik a kultikus regény hátborzongató jelenetére, amelyben Az, vagyis Pennywiseegy idős hölgy, pontosabban Mrs. Kersh alakját veszi fel, amikor a már felnőtt Beverly Marsh meglátogatja régi lakóhelyét Derryben. Mint kiderült, a névadással az egykori Irvin Kershner előtt tisztelgett a szerző. Kershner rendezte a Csillagok háborúja: A Birodalom visszavág című filmet.

Kingnek akkor volt alkalma találkozni a rendezővel, amikor benézett a filmforgatásra. Eredetileg nem oda indult, hanem a szomszédos stúdiót látogatta meg, ahol egyik regénye, a Ragyogás 1980-as adaptációjának forgatása zajlott. Amikor rájött, hogy mellettük a Star Wars széria második részét filmezik, azonnal átment, hogy tanúja legyen. Ott hallotta először Kershner becenevét, akit kollégái egyszerűen csak Kershnek szólítottak.

Most, hogy már tudjuk, hogy a Star Wars széria egyik rendezőjéről kapta a nevét, egyből értelmet nyer, hogy Mrs. Kersh a könyv leírása szerint miért beszélt Yoda mesterhez hasonlóan. Az ikonikus karakter ugyanis Kershner filmjében, a filmsorozat második részében jelent meg először a vásznon. Azt persze csak remélhetjük, hogy Mrs. Kersh „igazi énjének" rémísztő felfedése nem King véleményét tükrözte a rendezőről, aki egyébként pont 10 évvel ezelőtt, 87 éves korában hunyt el.

via ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk