Sohasem gondoltuk volna, de igaz: az Az című Stephen King regény egy karakterének a Star Wars inspirálta a nevét.


Mindenki emlékszik a kultikus regény hátborzongató jelenetére, amelyben Az, vagyis Pennywise egy idős hölgy, pontosabban Mrs. Kersh alakját veszi fel, amikor a már felnőtt Beverly Marsh meglátogatja régi lakóhelyét Derryben. Mint kiderült, a névadással az egykori Irvin Kershner előtt tisztelgett a szerző. Kershner rendezte a Csillagok háborúja: A Birodalom visszavág című filmet.

Kingnek akkor volt alkalma találkozni a rendezővel, amikor benézett a filmforgatásra. Eredetileg nem oda indult, hanem a szomszédos stúdiót látogatta meg, ahol egyik regénye, a Ragyogás 1980-as adaptációjának forgatása zajlott. Amikor rájött, hogy mellettük a Star Wars széria második részét filmezik, azonnal átment, hogy tanúja legyen. Ott hallotta először Kershner becenevét, akit kollégái egyszerűen csak Kershnek szólítottak.

Most, hogy már tudjuk, hogy a Star Wars széria egyik rendezőjéről kapta a nevét, egyből értelmet nyer, hogy Mrs. Kersh a könyv leírása szerint miért beszélt Yoda mesterhez hasonlóan. Az ikonikus karakter ugyanis Kershner filmjében, a filmsorozat második részében jelent meg először a vásznon. Azt persze csak remélhetjük, hogy Mrs. Kersh „igazi énjének" rémísztő felfedése nem King véleményét tükrözte a rendezőről, aki egyébként pont 10 évvel ezelőtt, 87 éves korában hunyt el.

via ScreenRant

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk