Elképzelted már, hogy milyen lenne, ha a Star Wars ikonikus karakterei nem a távoli jövőben, fénykarddal a kezükben kalandoznának galaxisról-galaxisra, hanem lovagok módjára élnének a középkorban? A zenét már megkaptuk hozzá.


John Williams űroperáit szinte mindenki ismeri. Zenéi nélkül a Csillagok háborúja se vált volna a filmtörténelem ikonikus filmsorozatává. Nem csoda, hogy a mai napig készülnek belőlük különböző feldolgozások, ami hol jobban sikerül, hol kevésbé.

Samuel Kim azok közé tartozik, akiknek sikerült egyedien feldolgozni a klasszikusokat. Újraértelmezve a filmet és zenéjét, középkori hangulatot teremtett meg.

Az eredmény? Mintha a lázadók Artúr királlyal és Robin Hooddal válvetve harcolnának a királynőért a birodalom ellen; furulya, hegedű és hárfa kíséretében:

Star Wars: Duel of The Fates (Medieval Style) www.youtube.com

És így szólna Han Solo középkori tivornyáinak zenei aláfestése:

Star Wars: Cantina Band - Medieval Style (Bardcore Version) www.youtube.com

Forrás: Gizmodo

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk