Telefonról fülhallgatóval zenét hallgató fiatal nő sárga háttér előtt

Az elmúlt időszakban, az otthon töltött hetekben sokan elérkezettnek látták az időt, és rászánták magukat egy nagyobb selejtezésre. Ilyenkor jól jön egy kis motiváció, például egy tökéletes lejátszási lista formájában. Ezekből mutatunk most párat.


Nem kell Szex és New York rajongónak lennünk ahhoz, hogy emlékezzünk arra a jelenetre, amikor az első részben Carrie – barátnői segítségével – kiselejtezi ruhatárát. A részletet nézve szinte kedvet is kapunk, hogy végleg megszabaduljunk saját, rég elfeledett tárgyainktól és ruháinktól, de végül rájövünk, hogy a selejtezés egy nagyon hosszas folyamat, így végül jó eséllyel bele sem kezdünk. De mi van akkor, ha csavarunk egyet a dolgon, mégis rászánjuk magunkat, és inkább egy élvezhető otthoni programmá változtatjuk a kilátásban lévő szenvedést?

Ehhez természetesen elengedhetetlen a jó zene. A selejtezéshez kiválasztott lejátszási listáknál érdemes pár dolgot szem előtt tartanunk: a listát alkotó zenéknek semmiképp sem szabad lassúnak, esetleg szomorúnak lenniük. Ezek valószínűleg csak hátráltatnának minket, melynek eredménye az lenne, hogy idő előtt feladjuk a kihívást. Fontos még kerülnünk a nosztalgikus zenéket is: ha ilyeneket hallgatunk selejtezés közben, végül semmitől nem fogunk megszabadulni, hiszen mindenről azt gondoljuk majd, hogy a jövőben még hasznát vesszük, ez pedig – valljuk be magunknak őszintén – nem igaz. A fenti kritériumoknak megfelelően álljon tehát itt a három legjobb lejátszási lista, amit selejtezéshez ajánlunk.


Happy Hits!

Már a neve is mutatja, hogy ez a lejátszási lista semmiképpen sem szomorú: gyakorlatilag minden olyan számot megtalálunk benne, ami azt üzeni nekünk, hogy ne adjuk fel, meg tudjuk csinálni. Ella Eyre, Kygo, Meghan Trainor, de még a Silk City is nekünk szurkol. A több mint 5 órás lejátszási lista tökéletes ahhoz, hogy a selejtezés legelejétől a legvégégig végigkísérjen minket a háttérből.


Feelin’ Myself

Korunk legjobb női előadóit felsorakoztató lejátszási listáját nem véletlenül követik közel 580 ezren: megtalálunk benne ugyanis minden olyan számot, ami ahhoz kell, hogy kellőképp motiváltak legyünk. A Spotify által folyamatosan frissülő playlist tökéletes kiegészítés a selejtezéshez, bár arra azért érdemes figyelni, hogy ne táncoljunk végig, mert úgy viszonylag sokáig tart majd megszabadulni már nem használt dolgainktól.


Cleaning Motivation

Abban talán mind egyetértünk, hogy a takarítás nem sokban különbözik a selejtezéstől. Egyiket ugyan illik – és egyben érdemes is – sűrűbben csinálni a másiknál, de hasonló késztetésre van szükségünk mindkettőhöz. Ennek megfelelően kerülhetett be válogatásunkba az egyik legjobb takarítós lejátszási lista, olyan klasszikusokkal tűzdelve mint a Daft Punk és Pharrel Williams közös sikerszerzeménye a Get Lucky vagy a Spice Girls ikonikus Wannabe-je.


A figyelmetekbe ajánljuk