justin timberlake chad hugo pharrell williams
Az album producere, Pharrell elárulta, hogy egy szám kivételével átküldték neki a dalokat a lemezről, de a legendának nem kellett. Sőt egy Jay-Z sláger is Prince-nek lett először felajánlva.


Pharrell Williams élő producerlegenda a Drink Champs beszélgetős YouTube-show vendége volt a napokban, ahol egy halom érdekes történetet osztott meg igencsak gazdag karrierjéről. Elárulta, hogy eleinte nem gondolta jónak a Snoop Doggnak készült Beautifult, de a rapper azonnal ráharapaott. Később aztán hozzáadták Charlie Wilson vokálját, ami után már Pharrellt is meggyőzte a dal.

Megerősítette azt a sejtést is, hogy azért nem hord már BAPE ruhákat, mert kreatív partnere, a japán divattervező Nigo már nem a tulajdonosa a brandnek, számára pedig nélküle nem ugyanaz.

Ugyanakkor a két legérdekesebb részlet az interjúban Prince-hez és Michael Jacksonhoz kapcsolódott. Előbbivel évekig szeretett volna dolgozni, aztán a Frontin volt az első dal, amit kifejezetten abból a célból írt, hogy hátha tetszik Prince-nek.

Prince annyira király volt. Évekig próbáltam összehozni vele valamit. Az első próbálkozásom a Frontin volt. Nem kellett neki. Azt hiszem, hogy dallamokat hallott belőle, de már rég volt, hallhata a refrént belőle, meg talán a dallamokat. Nem is, egy másik verziót írtam belőle neki. De nem tetszett neki.

Végül aztán Pharrell első szólódala lett, Jay-Z közreműködésével. A producer saját bevallása szerint is a dalon próbált Prince lenni. De ennél is durvább, hogy Justin Timberlake debütalóbumát szólóként eredetileg Michael Jacksonnak szánták producertársával, Chad Hugoval.

John McClain volt Jackson menedzsere akkoriban. Elküldtünk neki mindent, amit a Justified albumon hallhatsz. Egy szám kivételével mind Michaelnek lettek írva. John McClain meg azt mondta, ember, Michaelnek nem kell ez a szar. Neki az kell, amit Noreagának csináltál. Nem viccelek, azt mondta, hogy neki a Superthug kell.

A Superthug Pharrell producerduójának, a The Neptunesnak az egyik első nagyobb dobása volt, Timberlake imázsváltó lemeze viszont egy csapásra a mainstream popzene legmenőbb producereivé tette őket.

Érdekes elképzelni az alternatív univerzumot, amiben a modernizált Don't Stop 'Til You Get Enough-ként ható Like I Love Yout a pop királya énekli.

(Forrás: Complex)

A figyelmetekbe ajánljuk