Gabriel Dishaw Louis Vuitton-mintás Star Wars-szobor

Őrült szobrok születtek a Star Wars és a Louis Vuitton találkozásából

Amikor két, egymástól teljesen távol álló szegmens találkozásából kollaboráció születik, abból vagy hatalmas csalódás lesz vagy óriási siker. A Louis Vuitton bőröndök és a Star Wars fúziójára szerencsére az utóbbi igaz.


R2-D2 + LV

Gabriel Dishaw Louis Vuitton-mint\u00e1s Star Wars-szobor

Gabriel DiShaw

Egy Indianapolisban élő művész, Gabriel Dishaw, akit munkájában a videojátékok, a szuperhősök és a sci-fi világa inspirál, nemrég azt az őrült ötletet vette a fejébe, hogy Louis Vuitton bőröndöket és kiegészítőket alakít át olyan szobrokká és használati tárgyakká, amik egy-egy Star Wars film szereplőjét vagy a filmekből ismert kelléket imitálnak.

Vintage bőröndből birodalmi lépegető

Gabriel Dishaw Louis Vuitton-mint\u00e1s Star Wars-szobor

Gabriel DiShaw

A kollekció egyik legkiemelkedőbb alkotása a Mandalorian, ami egy közel fél méter magas szobor, amit a Mandalorian sorozatból ismert Mando ihletett, és a francia luxuscég által gyártott, korábban már használt bőröndökből, táskákból, pénztárcákból készült. Ezen kívül Dishaw kreált még maszkokat, sisakokat, de egy R2D2 és egy C-3PO szobrot is. A remekművek mindegyike egyedi gyártás, vagyis egy, maximum két darab készült belőlük és körülbelül 2000 dollárba, vagyis több mint félmillió forintba kerülnek. Úgy tűnik, hogy a borsos ár nem volt akadály a legnagyobb Star Wars-rajongóknak, ugyanis a kreációk már mind egy szálig elfogytak.

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk