A magyar származású művész fotói a fél világot bejárták már. Válogatás.


Pol Kurucz Magyarországon született francia anyától, és csak 2015-ben kezdett el a fotózással foglalkozni. Előtte színházakban dolgozott és egy bárt üzemeltetett. A fényképészetbe akkor szerelmesedett bele, amikor egy párizsi könyvesboltban kinyitotta David LaChapelle könyvét, ami akkora hatást gyakorolt rá, hogy utána fotográfusként próbált szerencsét.

A siker nem váratott sokáig magára: alkotásai többek között megjelentek a Vouge-ban, a Glamourban, a Guardianban és a Marie Claire-ben is. 2018-ban Magyarországon, a LUMAS Budapest Galériában is kiállítása nyílt, ahol tárlatvezetést is tartott.

Munkáját teátrális, provokatív társadalomkritika jellemzi. Olyan témákat dolgoz fel, mint a szexizmus, rasszizmus és társadalmi egyenlőtlenségek, mindezt plasztikus, valóságtól szándékosan elrugaszkodó, szoborszerű képekkel illusztrálva.

Az egyik legnagyobb problémát a férfiak által uralt társadalomban látja, ami visszatérő elem a művész képein.

Az első sorozatától eltekintve a fotóit kizárólag stúdióban készíti el, ahol felismerhetetlen helyszíneket és díszleteket teremt alkotásai köré.

Pol ma Brazíliában, Sao Paulóban él, a legtöbb inspirációját az ottani utcákról szerzi.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk