Vaszilij Kandinszkij orosz és Paul Klee német festőművész az 1920-as években családjaikkal éltek a Walter Groupius tervezte, Bauhaus stílusban épült ikerházban, ahol most akár te is körbenézhetsz.


A két zseni háza a legendás dessaui művésztelepen áll, melyet szinte teljesen renováltak a 2019-es Bauhaus-évfordulóra, a II. világháborúban lerombolt házak egy részét „újraértelmezték", a megmaradt épületeket pedig felújították.

Bauhaus mintaházak

A lakónegyed eredetileg 1926-ra készült el, és a budapesti Napraforgó utcai kísérleti lakótelephez hasonlóan (amelyről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben) mintaparknak szánták. Többek között Moholy-Nagy László is kapott egy ikerházrészt, melyet azonban 1945-ben sajnos bombatalálat ért.

További részletek az ikerházról a Wüstenrot Alapítvány honlapján érhetőek el, a látogatással kapcsolatban pedig ide kattintva érdemes tájékozódni.

Friss

David Attenborough alig regisztrált Instagramra, máris rekorder

Nemes cél érdekében csatlakozott, hiszen ezt a csatornát is arra fogja használni, hogy megmutassa: a gleccserek olvadnak, a kontinensek égnek, a korallzátokony eltűnnek, az óceán élővilága elpusztul, és sajnos a lista itt nem ér véget.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk