Vaszilij Kandinszkij orosz és Paul Klee német festőművész az 1920-as években családjaikkal éltek a Walter Groupius tervezte, Bauhaus stílusban épült ikerházban, ahol most akár te is körbenézhetsz.


A két zseni háza a legendás dessaui művésztelepen áll, melyet szinte teljesen renováltak a 2019-es Bauhaus-évfordulóra, a II. világháborúban lerombolt házak egy részét „újraértelmezték", a megmaradt épületeket pedig felújították.

Bauhaus mintaházak

A lakónegyed eredetileg 1926-ra készült el, és a budapesti Napraforgó utcai kísérleti lakótelephez hasonlóan (amelyről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben) mintaparknak szánták. Többek között Moholy-Nagy László is kapott egy ikerházrészt, melyet azonban 1945-ben sajnos bombatalálat ért.

További részletek az ikerházról a Wüstenrot Alapítvány honlapján érhetőek el, a látogatással kapcsolatban pedig ide kattintva érdemes tájékozódni.

Friss

Ruby Rose kiszállt, de már meg is találták az új Batwomant

Májusban derült ki, hogy Ruby Rose egy évad után ki is száll a CW csatorna nevéhez fűződő Batwomanből. Bár a rajongók kezdetben megijedtek, hogy így a sorozatnak is annyi, pár héttel később az is napvilágra került, hogy a csatorna új főhőst keres, akit úgy tűnik, mostanra meg is találtak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk